Federasyon yabancı kuralı 5+3 olacak dedi, Galatasaray gözünü yerli oyunculara çevirdi. Devre arasında da gündeme gelen ancak transferi yüksek maliyeti nedeniyle gerçekleşmeyen Turgut Doğan Şahin, bu kez Aslan olacak gibi...

Galatasaray yönetimi, Mancini'nin de takımda görmek istediği Turgut Doğan ile teması kurdu ve oyuncu ile anlaşmaya vardı. Turgut Doğan her ne kadar Gaziantepspor ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini açıklasa da, Güney Anadolu ekibi ile iyi olan ilişkilere zarar vermek istemeyen Sarı Kırmızılılar, bu transferinin olurunu almak için Gaziantespor ile de masaya oturacak. Cim Bom, devre arasında Gaziantepspor'un 4 milyon euro istemesi sebebiyle gerçekleşmeyen bu transferi şimdi makul bir fiyata sonlandırmak istiyor. Turgut Doğan Galatasaray'a gelmek için can atıyor. Şimdi top Gaziantepspor'da.

5+3 ve 4-3-3


Sezon içinde sık sık formasyon değiştirmisiyle dikkat çeken Roberto Mancini, gelecek sezon taktikte 'istikrar' istiyor. Takımı gelecek sezon maçlara 4-3-3 formasyonuyla çıkarmak isteyen Mancini'nin bu taktiği için rotasyonda bile olsa Turgut Doğan Şahin biçilmiş kaftan. Sürati ve adam geçme becerisi ile öne çıkan Turgut Doğan, ileri ucun sağında ve solunda görev yapabiliyor. Öte yandan TFF tarafından yabancı sınırlamasının 5+3'e indirilmesi de Turgut Doğan'ı daha da değerli kılıyor.

Galatasaray ilk kez istemiyor

Sarı Kırmızılı ekip, Turgut Doğan'ı Ankaragücü'nde forma giydiği zamanlarda istemişti. O dönem Ankaragücü ile masaya oturan Galatasaray, yapılan pazarlıklar sonucunda anlaşmaya varamamış ardından da bu oyuncunun yerine Manisaspor'dan Yiğit Gökoğlan'ı transfer etmişti. Ankaragücü o sezon küme düşünce Turgut Doğan Şahin sezon sonunda boşa çıkmış, Gaziantepspor'un Galatasaray'a 'Turgut'u bize bırakın' ricası sonrası transferden çekilmesinin ardından siyah kırmızılı ekibe imza atmıştı. Bu olay Galatasaray ile Gaziantespor kulüpleri arasında iyi ilişkilerin kurulumasına vesile olmuş, Gaziantepspor'da devre arasında yabancı sınırlamasına takılan Galatasaray'dan sakat Bruma'yı kiralayarak Galatasaray'ın Turgut Doğan jestine, Bruma jestiyle karşılık vermişti.

3puan