Bu sezon transferin en konuşulan kulübü GalatasarayUEFA Finansal Fair Play konusunda sıkıntı yaşamamak için tedbirli davrandı, kendisi UEFA’nın kapısını çaldı.

Bu yıl 297 milyon lira zarar açıklayıp, UEFA’nın radarına girmekten korkan sarı-kırmızılılar, gönüllü olarak masaya oturma kararı aldı.

Bu konuyla ilgili Avrupa futbolunun patronu olan UEFA ile bir randevu talebinde bulunan Cim-Bom, gelecek cevabı bekliyor.UEFA’nın talimatlarına göre kulüpler gönüllülük anlaşması yapabiliyor. Bu durumda daha esnek ve kulübün içinde bulunduğu koşullara uygun yaptırımlarla karşılaşacağını bilen Galatasaray, UEFA’yı beklemeden kendisi harekete geçti. Ancak bu konuda sarı-kırmızılıların işi oldukça zor... Çünkü talimata göre “Gönüllülük anlaşması” için kulübün son üç raporlama döneminde ceza almamış olması gerekiyor. Ancak Cim-Bom geçen sezon “Avrupa kupalarından men” cezası aldığı için bunun uygulanması mümkün değil...

Bu nedenle “Settlement Agrement” olarak tanımlanan anlaşmanın devreye gireceği dile getirildi. Bununla ilgili olarak da eylül ya da ekim ayı içerisinde UEFA ile bir görüşme yapılacak. Yeni yapılacak pazarlıkta Galatasaray, men cezası dışında kendilerine sunulacak “acı reçete”ye uyma sözü verecek.

Eğer anlaşma sağlanırsa Galatasaray taraftarı uzun bir süre “çilek” olarak değerlendirilen yıldız futbolcu transferlerini göremeyecek.

Kaynak: Skorer