Fenerbahçe ve Galatasaray’ın “sponsorluk paketi” herkesi merakta bırakıyor. Paket resmi olarak açıklanmadı ama detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Gelen haberlere göre Koç ve Elmas'ın ilk hedefi Güneydoğu Asya projesi. Bu proje kapsamında Fenerbahçe ve Galatasaray, Müslüman nüfusun yoğunlukta olduğu Endonezya ya da Malezya’da bir dostluk maçı yapmayı planlıyor. Yaz aylarında oynanması planlanan bu maçın Fenerbahçe ve Galatasaray kafilelerinin maçın oynanacağı ülkeye beraber gitmeleri, aynı yerde konaklamaları ve etkinliklere beraber katılmaları bekleniyor. Ayrıca burada her iki takımın ortak olarak açacağı mağazada iki kulübün ürünlerinin de beraber satılması hedefleniyor.

MESİT ÖZİL DE PROJENİN İÇİNDE

Mesut Özil’in çok kısa süre önce İngiltere’de Güneydoğu Asyalı çocuklar için açtığı okulun da bu projenin bir parçası olduğu iddia edildi. Bunun yanında Fenerbahçe yönetimi bir süre önce Malezya’nın en fazla taraftarı olan takımlarından birisini konuk etmiş, İstanbul’da U-19 takımıyla bir maç yapmıştı. Takımın sahibi bu planın temel taşlarından birisi.

GALATASARAY ZARARDAN KÂR'A DÖNDÜ

Galatasaray, Haziran-Ağustos döneminde 37 milyon lira kar açıklarken geçen yılın aynı döneminde 39,5 milyon lira zarar açıklamıştı.

Fenerbahçe, aynı dönemde 255,5 milyon lira net kar açıkladı. 

(Fotomaç)