Türkiye'de Mart ayında ortaya çıkan koronavirüs sebebiyle futbol karşılaşmaları seyircisiz bir şekilde oynanmaya devam ediyor. Ancak kulüpler, locaların ve stadyum kapasitesinin belli bir yüzdesinin seyirciye açılmasını istiyor. Öte yandan kulüpler localarını yeni normal düzene göre dizayn etmeye başladı.

Localar arasında bölme

Fenerbahçe, Ülker Stadı’nın localarını ‘yeni normal’ düzene uyacak şekilde dizayn etti. Sarı lacivertli takım, sosyal mesafe tedbirini sağlamak ve teması azaltmak adına stadyumdaki localarını cam bölmelerle ayırdı.

Tribünler ile localar bu doğrultuda izole edildi, temizlik açısından aralara uzun ve geniş camlar çekildi.

Bununla birlikte her locada özel maskeler ve dezenfektan noktaları hazırlandı. Spor Arena'nın haberine göre; Fenerbahçe'de yönetim, Ülker Stadyumu'nda hayata geçirilen yeni loca modelini Galatasaray ile paylaştı.

Tedbirler tamamlandı

Fenerbahçe ve Galatasaraylı yöneticiler önlemleri birbirleriyle paylaşıp koordineli bir şekilde hareket etti. Locaları sağlık açısından güvenli hale getirmek için birlikte çalışıldı.

Yemek servisi gibi hizmetler, localar açıldığı takdirde artık olmayacak. Mekanlarda sadece kapalı içecek ve su servisi yapılacak.

Koronavirüse karşı her türlü önlemi alan iki kulüp, locaların taraftarlara açılmasını bekliyor.

(Ajanspor)