Cengiz, yakın dostu olan BP Avrupa-Asya-Afrika ve Avustralya Akaryakıt Başkanı olan Tufan Erginbilgiç ile birlikte İngiltere'ye gitmiş ve Manchester City Kulübü yetkilileri ile bir araya gelmişti.

Manchester City'de kadroya giremeyen ve düşünülmeyen oyuncuların kiralanma teklifiini gündeme getirdiği zirvede Başkan Mustafa Cengiz'in, İngiliz kulübü yetkilileri ile başka konuları, iş birliği anlaşmalarını da masaya yatırdı. İşte Ingiltere zirvesinde gündeme gelen 2 konu...

1-Mağazacılık konusunda iş birliği

Başkan Cengiz bu zirvede İngiliz devi idarecilerine mağazacılıkta iş birliği içinde olmayı teklif etti. Galatasaray ve Manchester City mağazalarında iki kulübün ürünlerinin de ortak mekanda satılmasını gündeme getirdi. Bu teklife ingiliz kulübünün sahipleri de olumsuz bakmadı. Ve bu iş birliği konusunu geliştirmek adına Ocak ayında bu kez Galatasaray Kulübü Mağazacılık grubundaki kulüp yetkililerinin İngiltere'ye gideceği belirtildi. Bu konuyu hayata geçirmek için iki kulüp profesyonelleri de görüşecek. Galatasaray kulübü de bu anlaşma ile Manchester City'nin önemli gelir elde ettiği Uzakdoğu pazarına girmeyi hedefliyor.

2-Alt yapı oyuncularının Avrupa'da deneyim kazanması, oynaması

‘Mantalite değiştirmek istiyoruz' diyen Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz, İngiliz kulübüne alt yapı oyuncularının gelişmesi, deneyim kazanması adına genç oyuncularını da kiralamak istediğini belirtti. Galatasaray Futbol Akademisinde yer alan ve yetenekli oyuncuların Manchester City başta olmak üzere Şeyh Mansur'un sahibi olduğu İskoçya, Hollanda ve İspanya 2.Ligindeki kulüplerin genç takımlarında görev alması idi. Cengiz, alt yapıdaki yetenekli oyuncuların Avrupa'daki futbol ortamını görmesi, deneyim ve tecrübe kazanmasını istediğini belirtip bu konuda da iş birliği teklifinde bulundu. Cengiz, profesyonellerin beğendiği ve gelecek gördüğü Galatasaray alt yapısındaki oyuncularına gelişme alanı yaratmak istediklerini ifade etti. 

Kaynak: Futbol Arena