Galatasaray, 2017-2018 sezonunu Süper Lig'de şampiyon tamamlarken, Galatasaray'ın hücumdaki farkı pas futbolu oldu. Cimbom rakiplerine oranla daha çok pası kullanarak ceza sahasına girerken, Beşiktaş ise ortalarla etkili olmaya çalıştı.

CEZA SAHASINA EN ÇOK PAS GÖNDEREN TAKIM GALATASARAY

Ortalar ve rastgele vurulan uzun toplar çıkartıldığında, rakip ceza sahasına en çok pas gönderen takım geçen sezon Galatasaray oldu. 

Matchstudy'nin verilerine göre 90 dakika başına rakip ceza alanına en çok pas gönderen takım 14.26 kez ile Galatasaray olurken, Fenerbahçe 12.09 ile ikinci sırada yer aldı. Başakşehir ise 11.35 ile 3. sırada bulunuyor. Ligi 4. bitiren Beşiktaş ise rakip ceza sahasına pas gönderme konusunda 10.03 ile ligde ancak 7. sırada oldu. 


Younes Belhanda'nın pas istatistiği

Galatasaray'da bu hücum planını en iyi işleten futbolcu ise Younes Belhanda olarak göze çarpıyor. Belhanda Süper Lig'de açık farkla ceza sahasına en çok pas ve en çok isabetli pas gönderen futbolcu olurken, ilk 5 sıra içerisinde tam 3 Galatasaraylı futbolcunun olması da Galatasaray oyun planı konusunda oldukça açıklayıcı bir veri oluyor. İşte Süper Lig'de 2017-2018 sezonunda rakip ceza alanına en çok pas gönderen futbolcular...