Oyuncu izleme komitesi ile dünyanın dört bir yanında çalışmalar yapan sarı-kırmızılılar, Almanya'da Borussia Dortmund'un U17 takımında oynayan ve oyun stili ile Bayern Münih'in yıldızı Mario Götze'ye benzetilen Hayrullah Alıcı'nın takıma kazandırılması için girişimlere başladı.

Bülent Tulun görüştü!

Türkiye 17 yaş altı milli takımında da forma giyen 1997 doğumlu 'sahte 9' için, Galatasaray'ın Almanya'da altyapı proje koordinatörlüğü görevinde bulunan yöneticisi Bülent Tulun ilk görüşmeleri yaptı. Alman kulübünün şu anda göndermeye sıcak bakmadığı Hayrullah için, sezon sonunda bir anlaşma zemini aranacağı kaydedildi.

Devre arasında Dortmund'dan yine gelecek vaat eden bir isim olan Koray Günter'i renklerine bağlayan ve sarı-siyahlı ekip ile iyi ilişkileri bulunan Galatasaray'ın, 1,80 boyundaki forveti geç olmadan kadrosuna katmanın planlarını yaptığı belirtildi.

Gelecek sezon sözleşmesi bitiyor!

Bu sezon Borussia Dortmund U17 takımı ile 19 mücadelede sahaya çıkan Hayrullah, sahada kaldığı 1,232 dakikada 6 gol ve 1 asistlik bir performans sergilerken, 205 dakikada bir ağları sarsmış oldu. Bazı maçlara kanatlarda görev de alan yıldız adayı, sene sonunda yaşı dolduğu için U19 takımına geçmek zorunda kalacak. Genç oyuncunun Dortmund ile sözleşmesi de gelecek sezon sonunda sona erecek.

Almanya vatandaşlığı da bulunmasına rağmen Türk Milli Takımı'nda oynayan Hayrullah, U17 Milli Takımının formasını 8 maçta giydi. Bu mücadelelerde gösterdiği performans ile de alkış alan sağ ayaklı forvet, 4 kez ağları sarsarken, 1 de asist yaptı.

Sporx