Başkan Mustafa Cengiz'in yeniden aday olup olmayacağı bilinmiyor. Dahası kimlerin aday olacağı da belli değil. Ancak Galatasaray camiasının en etkili isimlerinin başında gelen İnan Kıraç, şimdiden çalışmalara başladı. Kıraç, Ünal Aysal gibi kongre üyelerini etkileyecek bir ismi yarışa sokmak istiyor.

Son iki seçimde Mustafa Cengiz’e kaybetmek Liselilerin manevi lideri olarak bilinen G.Saray Eğitim Vakfı başkanını hırslandırdı. Son olarak Dursun Özbek’i başkan seçtiren Kıraç, yıl bitmeden yapılacağı tahmin edilen seçimi prestij olarak görüyor.

Bu nedenle Ünal Aysal gibi kimsenin hayır diyemeyeceği, zenginliği ile herkesin “gel kurtar” diyeceği bir isim arıyor. Her ne kadar Eşref Hamamcıoğlu’na adaylık teklifi yaptığı iddia edilse de Kıraç’ın çok daha güçlü bir isim aradığı konuşuluyor.

İNAN KIRAÇ KİMDİR?

İnan Kıraç, Türk iş adamı ve sanayicidir. Uzun süre Koç Holding'de üst düzey yöneticiliklerde bulunmuştur. Galatasaray Lisesini bitirdikten sonra Londra'da City College of Business'te okumuştur. Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç ile evlidir. Çiftin, İpek Kıraç adlı bir kızları vardır

(Fotomaç)