Üyeler, Özbek yönetimini hem mali hem de idari yönden ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra etti.

Genel kurulda son oylama ise denetleme kurulu için yapıldı ve bundan da ibra kararı çıktı.

İbranın ardından kürsüye gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Bir yılın ardından hesaplarımızı verdik. Bana gösterdiğiniz teveccühe ve güvene sonsuz teşekkür ediyorum. Çok mutluyum. Yaşasın Galatasaray." ifadelerini kullandı.

FETÖ ile ilişkili 5 isim 5 ihraç edildi

Galatasaray'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen üyeler Zekeriya Öz, Hüseyin Avni Mutlu, Şahabettin Harput, İsmail Demiriz ve Hazim Sesli'nin kulüpten ihracı genel kurulda oy çokluğuyla onaylandı.

Genel kurulda Hakan Şükür ve Arif Erdem'in aynı gerekçeyle kulüp üyeliğinden ihraç edilmesi ise oy çokluğuyla reddedildi.

Borç rakamları

Genel kurulda Galatasaray Kulübü ve bağlı ortaklıklarının 31 Aralık 2016 itibarıyla borç rakamları açıklanırken, konsolide borç-alacak farkının 1 milyar 189 milyon 211 bin 671 lira olduğu aktarıldı.

Kulüp ve bağlı ortaklıkların net borcunun toplam 1 milyar 830 milyon 597 bin 716 lira, alacakların ise 641 milyon 386 bin 45 lira olduğu belirtildi.

Galatasaray Kulübünün 31 Aralık 2015 itibarıyla borç-alacak farkı, 963 milyon 473 bin 160 lira olarak gerçekleşmişti.

Albayrak'tan başkan adaylığı açıklaması

Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak, yapılacak ilk seçimli genel kurulda başkan adayı olacağını söyledi.

Genel kurul sırasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Albayrak, 2018 yılında yapılacak olağan seçimli genel kurulda başkan adayı olacağını ve bu konuda iddialı çalıştığını aktardı.