Galatasaray Kayserispor'dan 8 milyon Euro'ya satın almak zorunda (!) kaldığı Amrabat için, 'zararın neresinden dönsek kardır' pozisyonu alıyor. Devre arasında İspanyol kulübü Malaga'ya kiralanan Faslı oyuncu için iyi haberler geliyor. 

Malaga'nın Amrabat'ı tamamen kadrosuna katmak istediği ve bunun için 2 milyon Euro artı bonuslarla birlikte 3 milyon Euro'luk bir paketle Galatasaray'ın kapısını çaldığı öğrenildi. Galatasaray ise 4 milyon Euro artı bonuslarla 5 milyon Euro istiyor. Buradaki tek sorun Amrabat'ın sarı-kırmızılı kulüpten aldığı parayı Malaga'dan alamayacak olması. Faslı futbolcu Galatasaray'dan 1 milyon 300 bin Euro'dan başlayıp 1 milyon 700 bin Euro'ya kadar yükselen 5 yıllık sözleşme almıştı.

İspanyollar bu parayı içinde bulundukları maddi sıkıntılardan dolayı karşılayamayacaklarını belirterek Amrabat'a yılda net 900 bin Euro'luk bir teklif sundular. Doğal olarak da Amrabat bu rakamı kabul etmiyor. Galatasaray cephesi ise şu anda toplam pakette 5 milyon Euro istiyor ama sarı-kırmızılılar 4 milyon Euro'ya ikna olacakmış izlenimi veriyorlar.
Esas olaya gelirsek... Belki haberin başında yazdığımız "Galatasaray'ın Kayserispor'dan 8 milyon Euro'ya satın almak zorunda (!) kaldığı Amrabat" cümlesine takılmışsınızdır.. Bunu biraz açalım..

Bütün transfer kavgası içerisinde Galatasaray, Kayserispor'dan izin almadan Amrabat ile görüşüp oyuncu ile özel bir protokol imzalamıştı. Bu protokol de oyuncu eliyle Kayserispor'a gösterilmiş hatta bir kopyası verilmişti. Kayserispor da bunun FİFA'nın transfer talimatnamesine göre suç olduğunu ortaya koyup Galatasaray'ı köşeye sıkıştırmıştı.

İşte bu sebepten dolayı İstanbul'un sarı-kırmızılı kulübü zor durumda kalmış, Kayseri'nin tüm isteklerini kabul ederek 8 milyon Euro'luk transfere imza atmıştı.

Amrabat'ın Galatasaray'da istenileni verememesi üzerine oyuncu Malaga'ya kiralanmış, İspanyol takımının içinde bulunduğu ekonomik darboğaz sebebiyle oradan alacağı para sarı-kırmızılılar tarafından garanti altına alınmıştı. Şimdi tarafların yolları tümüyle ayrılma noktasına geldi. Fakat burada da top Türkiye'deki kontratını İspanya'ya ne kadar bulabileceği merak konusu olan Amrabat'a geçti.