Transfer dönemini forvet transferi yapmadan kapatan Galatasaray, Burak Yılmaz'ın sakatlığıyla karanlık bir döneme girdi. Uzun bir süre Burak'tan yararlanamayacak olan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Umut Bulut'un da formsuz olması nedeniyle arayışlara girerken teknik heyetiyle yaptığı toplantının ardından Barcelona modelini benimsedi. 
 
Burak dönene kadar 

Katalan ekibini, başarıdan başarıya taşıyan forvetsiz sistem üzerinde çalışmaya başlayan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, sabit santrfor anlayışından Burak sahalara dönene kadar vazgeçecek. İleride daha fazla hareketli oyuncularla oynayacak. Barcelona gibi ilerideki oyuncular, topu kanatlarla buluşturacak; ardından ceza sahası içerisinde çoğalarak hücum edilecek. 
 
En ileride Podolski 
 
Orta saha oyuncuları Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş hücuma katılacak. Hamza Hamzaoğlu'nun yeni sisteminde Podolski en ileride yer alacak. G.Saray aslında forvetsiz gibi gözükecek ama 4 kişi birden hücum edecek. Podolski de sabit santrfor olmayacak ama her zaman golü arayan 4 oyuncu ileride olacak.
 
Maestro Wesley Sneijder 
 
Galatasaray'ın gol silahları içinde Wesley Sneijder istatistikleriyle göz kamaştırsa da o da sonuca etki edemedi. 5 gol pozisyonuna giren, Hollandalı futbolcu, 26 şut ile ligin en çok kaleyi yoklayan ismi olsa da sadece 6 kez çerçeveyi buldu, 2 gol attı. Yeni sistemde de Hamzaoğlu'nun en büyük kozu olan Sneijder, Lukas Podolski, Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş ile birlikte Cimbom'u ayağa kaldırmaya çalışacak.
 
Podolski ne yapacak? 
 
Yeni sistemde gözler Lukas Podolski'nin üzerinde olacak. Ligde oynanan 5 maçın 5'inde de forma giyen Alman futbolcu, bugüne kadar beklenen futbolu ortaya koyamadı. 5 maçta 15 şut denemesi yapan ve 8 isabet sağlayan Poldi, sadece 2 gol atabilirken birisini sol ayakla, birisini ise kafa ile ağlara yolladı. Burak'ın yokluğunda gole daha yakın oynaması beklenen yıldız futbolcunun, nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.