Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim  Albayrak, Spor Toto Süper Lig'de hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini, yeni  sponsorluklar için görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi. 
 
Albayrak, Halkalı'daki Altur Skoda Bayisi'nde Skoda Yönetim Kurulu  Başkanı Prof. Dr. Winfried Vahland ile bir araya geldi. Albayrak, birlikte bayideki otomobilleri incelediği Vahland'dan  Galatasaray'a forma sponsorlu olmalarını istedi. 
 
Daha sonra ofisine davet ettiği basın mensuplarına açıklamada bulunan  Albayrak, Galatasaray için sponsorluk görüşmelerinin devam ettiğini belirterek,  şöyle konuştu: 
 
"Uzun süreli bir sponsorluk istiyoruz. En az 5 yıllık olmasını  istiyoruz. Galatasaray için bu çok önemli. Sezon bittikten sonra sponsor bulmanın  zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Sezon bitmeden, takımımızın lider olduğu, iyi  futbol oynadığı ve son 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik aldığı bu dönemde  sponsor bulmanın daha kolay olacağını düşündük. Sadece Skoda ile değil başka  kurumlarla da görüşüyoruz. Dün de başka bir grupla bir araya geldik. Üyeler bize  çalışmamız için oy verdiler, biz de elimizden geleni yapıyoruz." 
 
Forma sponsorluğuyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini anlatan  Albayrak, "Geçen sene son anda Huawei ile bir anlaşma oldu. Şu anda Türkiye'de  sponsor bulmanın zor olduğunu biliyoruz, başka kulüplere sponsor olanlara da çok  teşekkür ediyoruz. Türk sporuna yardımcı oluyorlar. Biz de önümüzdeki yılın  sponsorluğunu şimdi ayarlamak istiyoruz. Çünkü önümüzü görmek istiyoruz" diye  konuştu. 
 
"Köprünün altında daha çok su akar"
 
Albayrak, ligde lider durumda olmalarıyla ilgili bir soru üzerine,  şunları söyledi: 
 
"Son hafta lider olalım tam olalım. Bizim hedefimiz o. Biliyorsunuz  bazen şanssızlıklar oluyor. Sahamızda Trabzonspor maçına çok iyi başlamamıza  rağmen gol atamadık ve kontra ataklar sonrası yenildik. Allahıma şükürler olsun  Trabzonspor maçından sonra ligde hiç mağlubiyetimiz yok. Demek ki bu  mağlubiyetten hem futbolcular, hem biz ciddi dersler çıkardık. Hedefimize emin  adımlarla yürüyoruz ama daha çok maç var bunu kabul etmemiz lazım. Bu köprünün  altından daha çok su akar. Erken konuşmamak lazım." 


 
"Yönetim kurulunda farklı düşünceler olabilir"
 
Galatasaray Kulübü'nün dün yaptığı yönetim kurulu toplantısında  tartışma yaşandığına yönelik iddiaların hatırlatılması ve Galatasaray camiasının  liderliğin keyfini çıkaramadığı yorumu üzerine Albayrak, "Maalesef Galatasaray'da  şampiyonluğun keyfini çıkaramadık. Şampiyon olduk o hafta kapının önüne konduk  ama bunların hepsi düzelir, bunun için buradayız. Yönetimde farklı düşünceler  olabilir. Hepimiz Galatasaray için en iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Bu  sorunların hepsini aşabilecek güçte bir yönetim kurulu vardır. Hiçbir problem  olmaz, hepsini aşarız" ifadelerini kullandı. 
 
Albayrak, toplantıda başkan Duygun Yarsuvat'ın ikinci başkan Hamdi  Yasaman'a bir tepkisinin olup olmadığına yönelik soruya, "Onların hiçbirinden  haberim yok çünkü toplantıyı ilk önce ben terk ettim" yanıtını verdi. 
 
Abdurrahim Albayrak, akşam saatlerinde gerçekleştirecekleri yönetim  kurulu toplantısında, dün tamamlayamadıkları konuları görüşeceklerini dile getirdi.