Grasshopper forması giyen İzet Hajrovic’i kadrosuna katmaya hazırlanan Galatasaray, Bosna Hersekli oyuncunun Türk statüsünde oynaması için çeşitli formüller üzerinde çalışırken, İsviçre’den gelen haberler sarı-kırmızılıları umutlandırdı.

Milliyet'in haberine göre, Hajrovic’in babası Saffet Hajrovic’in bir kardeşinin Türkiye’de ikamet ettiği ve Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı. İzet Hajrovic’in Bayrampaşa’da yaşayan amcasından yola çıkan sarı-kırmızılıların, Türk pasaportu konusunda umutlandıkları öğrenildi. Yetenekli futbolcunun Türk pasaportu alabilmesi için şimdiye kadar Türkiye Futbol Federasyonu ve İçişleri Bakanlığı ile temasa geçmeyen Galatasaray Kulübü, dosyasına bu önemli ayrıntıyı da ekleme kararı aldı. Hajrovic ve ailesinin ise Türk Konsolosluğu’na giderek bununla ilgili bilgilendirme yaptıkları ifade edildi.

Türk vatandaşlığı müracatında bulunması gereken Hajrovic için Bakanlar Kurulu’nun özel bir karar çıkarması gerektiğini belirten hukukçular ise “Normal şartlarda oynayamaz. Ama özel bir durum, belki çıkarılır” dedi.

Hajrovic’in babası Saffet Hajrovic ile menajerini İstanbul’a davet eden sarı-kırmızılıların önümüzdeki hafta başında bu transferi noktalamak için son detayları görüşeceği belirtildi. Mali kriz yaşayan Gras-shopper Kulübü’nün 22 yaşındaki kanat oyuncusunu elinden çıkarmaya kararlı olduğu ve 4 milyon euro bonservis istediği kaydedildi.