Trabzonspor, UEFA’dan bir yıl men cezası aldı… gelen cezanın detayına bakıldığında usulden değilde esastan bir ceza olduğu dikkat çekiyor. Yani Türkiye’deki bazı mali terimlerle Avrupa hukuku terimlerinin uymamasıyla kaynaklı. 

Dün KPMG, Avrupa’nın stat sponsorluklarından en fazla gelir elde eden takımlarını açıkladı. 2011-2021 yılları arasında Galatasaray’ın TT Arena’dan yıllık 9 milyon 600 bin euro gelir elde ettiğini açıkladı. KMPG dünyanın en büyük 3 vergi denetmenlik firmasından birisi.

Galatasaray,  Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile 2020-21 sezonu için 30 milyon TL’lik isim anlaşması yaptı. Bugünün kuruyla yaklaşık 3.9 milyon euro.

Galatasaray, Türk Telekom’la 2009 yılından başlayarak 10 yıllık bir anlaşma yaptı. O dönemde KAP’a rakam açıklaması verilmedi. Ancak içinde forma reklam geliri de vardı. Tahminler 110 milyon dolar civarındaydı. Yaklaşık 9.6 milyon euro. KPMG’nin verdiği rakama uygun bir rakam.

Geri dönelim Galatasaray 10 yılda Türk Telekom’dan 96 milyon euro aldı. Bu sadece stat geliri değil içine forma reklam geliri de dahil.

Dünyanın en büyük vergi denetmenlik firmalarından birisi olan KPMG büyük bir hataya imza atmış görünüyor.

Kaynak: Akşam Gazetesi