Galatasaray Türkiye Kupası finalinde güçlü rakibi Eskişehirspor'u Wesley Sneijder'in tek golü ile geçerken, Hollandalı yıldız attığı golle bir kez daha kupanın başaktorü olmayı başardı.

Sneijder, Sarı-Kırmızılı kulübe transfer olduğu günden beri tartışmaların hep odağında oldu. Öncelikle transferine dönemin Teknik Direktörü Fatih Terim karşı çıktı. Ancak Başkan Ünal Aysal yıldız oyuncunun transferinde ısrarcı oldu ve Terim'e rağmen "Çilek" tanımlaması yaptığı yıldız oyuncuyu kulübe kazandırdı. Sneijder için İnter Kulübü'ne 7.5 milyon Euro bonservis bedeli verilirken, kendisine de yıllık 3.7 milyon Euro ödeniyor.

HEM KİLOLU VE HEM DE MAÇ OYNAMIYORDU
Sneijder'in tartışmalı bir transfer olduğunu Fatih Terim'in yardımcısı Hasan Şaş görevi bıraktıktan sonra açıkca dile getirmiş ve bu konuda "Sneijder bize geldiğinde çok kilolu ve 4 aydır maç oynamamıştı. Antrenmanlarda ben bile ondan iyi görünüyordum" yorumunu yapmıştı.

NE MAÇLAR KAZANDIRDI NE MAÇLAR...
Ancak Sneijder tüm bu olumsuz yorumlara karşın geçen yıl kazanılan şampiyonlukta da kritik gollere imza atmıştı. Galatasaray geçen yıl Türk Telekom Arena'da Orduspor karşısında 0-2 geride iken Hollandalı yıldızın muhteşem golü ile perdeyi açmış ve müthiş bir geri dönüşle maçı 4-2 kazanmayı başarmıştı. Zorlu Karabük deplasmanı tek golle geçilirken bu kritik golün sahibi Sneijder idi. Geçen yıl kazanılan önemli deplasmanlardan biri olan Kayseri'de de açılış golünün sahibi Sneijder idi. Sneijder ilk sezonunda beklentileri tam olarak karşılayamasa da kritik golleri ile kazanılan şampiyonluk da hisse sahibi oldu.

JUVENTUS'A ATTIĞI GOL UNUTULMAZ
Galatasaray bu sezon şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırırken, sezonun büyük bir bölümünde 3 cephede birden savaştı. Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa Kupaların'nda yokken, Sarı-Kırmızılılar iki kez üst üste Şampiyonlar Ligi grubundan çıkmayı başardı. Bu yıl gruptan çıkmayı sağlayan Juventus zaferi ise Sarı-Kırmızılar için sezonun en kritik mücadelesiydi. Sneijder'in zafer getiren golü, kulübe Avrupa'daki prestijini bir kez daha parlatırken, tek bir gol UEFA'dan 3,5 milyon Euro gruptan çıkma parası kazandırmıştı. Ayrıca 2. turda Chelsea ile karşılaşan Galatasaray, tribün ve yayın geliri ile birlikte bu rakamı 5-6 milyon Euro'ya çıkarmış oldu.

TARİHE GEÇEN BİR GOL DAHA
Galatasaray 9 yıl aradan sonraZiraat Türkiye Kupasını kazanırken Sneijder'in golü de tarihe kazınmış oldu. Kupa zaferi sadece final maçı olarak kulübe 1,5 milyon dolar kazandırmış oldu. İkinci Eskişehirspor'un 900 bin dolar gelir elde ettiğini hesaba katarsak, Sneijder'in golü 600 bin dolarlık fark yaratmış oldu. Böylece yıldız oyuncuya sahip olmanın gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Eskişehirspor 90 dakikanın genelinde Sarı-Kırmızılı ekipten daha iyi görünürken, Sneijder maç boyunca girdiği tek fırsatı gole çevirip, kupayı kulübüne kazandırmış oldu.