Bruma'nın da oyuna çok geç girdiğini söyleyen Tüzemen, Burak'ın olmayışının Galatasaray'ı nasıl etkileyebileceğinin de altını çizdi.

İşte Levent Tüzemen'in o yazısı...

''Decartes ne güzel söylemiş: "Önemli olan akıllı olmak değil, aklı yerinde ve zamanında kullanmaktır." Selçuk ve Burak'ın yokluğunda Hamza Hoca ve teknik ekip, akıl tutulması içindeydi. Özellikle Hamza Hoca'nın Prandelli'ye özenip kadro yapısında duygusal ve maceracı düşünmesi Galatasaray'ı belki de ligden koparacak ağır yenilgiyle karşı karşıya getirdi. Hakan Balta'yı sol beke çekip savunmanın göbeğini hiç birlikte oynamamış Chedjou-Koray Günter ikilisine emanet etmek laboratuarda deney yapmak gibiydi. Koray'dan sağbek olur mu? Sabri çıkarsa Sinan girmez, Tarık Çamdal sağbekte görev yapar. Tarık kulübede süs biberi olarak otursun diye mi 4 milyon 750 bin Euro'ya alındı.

Koray-Chedjou ikilisinin arkasına sızan Fernandao- Ozan Tufan-Bakambu müthiş pozisyonları buldu ama beceriksiz vuruşlar yaptı...

Sabri'nin sakatlanmasından sonra oyuna Sinan Gümüş'ün girmesi Koray'ın sağbeke geçip, Balta'nın savunmaya Telles'in de sol beke dönmesi savunmayı allak bullak etti. Ben Muslera'nın yerinde olsaydım önündeki savunma için "Yeteeerr" diyerek isyan bayrağını açar ve kaleyi terk ederdim. Eğer Galatasaray, Hamza Hoca'nın büyük yanlışlarına rağmen maçı farklı kaybetmemiş ve bir puan almış ise bunun için önce Bursalı forvetlere, sonra Muslera'ya şükretmeli. Ayrıca mükemmel oynayan ama gereksiz penaltıya neden olan Volkan Şen'e de teşekkür etmeli.

Hamza Hoca'yı hep adaletli davrandığı için alkışladık. Ama Chedjou geldi diye Koray-Balta ikilisini bozmanın anlamı var mıydı? Rize maçı kazanılırken savunmada bu ikili vardı.

Sow geldi diye İsmail Kartal hemen oynattı mı? Hayır.. Hazır sayılan Cehdjou inanılmaz büyük hatalar yaptı.. Tek yarım doğru Chedjou'nun çıkıp Bruma'nın oyuna alınmasıydı ama Portekizli oyuncu daha erken düşünülmeliydi. G.Saray fizik olarak Bursa'ya karşılık veremedi ve çok oyuncu ikili mücadelelerde hep ezildi. Kısa kamp ve bol tatil için, "Prandelli'nin programıydı" diyemezsiniz. Hamza Hoca bu takımın patronu sensin. Kararları sen vereceksin. Gerektiğinde de masaya yumruğunu vuracaksın. Benden uyarması.. Kaptan Selçuk'un ve defans arkasına yaptığı koşular için Burak'ın ne kadar önemli olduğunu Galatasaraylılar görmüştür herhalde. Bu ikiliyi ıskalayanlar dilerim biraz utanır...''