Devler Ligi'nde Chelsea'ye elenen ve ligde şampiyonluk yarışında geride kalan Galatasaray'da, gelecek sezon için çalışmalar başladı. Devre arasında 9 yeni transfer ile gençleştirme operasyonuna start veren sarı-kırmızılılarda, sezon sonu için de radikal kararlar alınmaya başladı.

PERFORMANSLAR MASAYA YATIRILDI

Son 2 sezonu şampiyonluk ile tamamlayan ve bu sezon Roberto Mancini'yi göreve getirerek yeni bir yola giren Galatasaray'da, takımdan ayrılacak oyuncular ile ilgili de çalışmalara verildi.

Son dönemde performansında büyük düşüş yaşanan, bu sezon transfer edilmesine rağmen göze giremeyen ve sezon sonu sözleşmesi bitecek olan isimlerin son durumu masaya yatırıldı.

EBOUE VE DROGBA YOLCU

Galatasaray'da gelecek sezon öncesinde en ciddi hamle Emmanuel Eboue ve Didier Drogba'nın takımdan gönderilmesi olacak.

Sarı-kırmızılılarda bu sezon istenilen oyunu sahaya yansıtamayan ve yüksek ücret alan iki Fildişili oyuncuya teşekkür edilerek, yollar ayrılacak. ABD'den talipleri olan iki isimden sözleşmesi biten Drogba'ya yeni kontrat önerilmeyecekken, Emmanuel Eboue'nin de bonservisi verilerek yollanacak.

MUSLERA SEZON BİTMEDEN İMZALAYACAK

Galatasaray'ın son 2,5 sezondaki en istikrarlı isimlerinden biri olan Fernando Muslera'nın takımda kalması için gerekli hamleler yapılacak. Bir süre önce Uruguaylı yıldız ile sözleşme uzatma görüşmelerine başlandığını belirten sarı-kırmızılı yönetim, sezon sonu gelmeden imzaları attıracak.

Sarı-kırmızılılar Uruguaylı oyuncunun sözleşmesini en az 2 yıl daha uzatacakken, bu sezon Felipe Melo ile birlikte ayakta kalan oyuncuların başında gelen Nando'ya zam da yapacak.

BURDISSO GİDECEK, CHEDJOU KALACAK

Devre arasında stoper arayışları sonucunda Boca Juniors'tan kiralanan ve 3 milyon euroluk satın alma opsiyonu olan Guillermo Burdisso, Arjantin'e geri yollanacak. Teknik ekip ve yönetimin performansından memnun kalmadığı 25 yaşındaki oyuncunun yerine, Avrupa'da kendini kanıtlamış stoper alınacak.

Sezon başında kadroya katılan Aurelien Chedjou'ya bir sezon daha şans verilmesi yönünde fikir birliğine varılırken, genç oyuncu Lucas Ontivero'nun da kiralık olarak başka bir kulübe verilmesi düşünüldü.

3 İSME YENİ SÖZLEŞME!

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan isimlerden Ceyhun Gülselam, Sabri Sarıoğlu ve Eray İşcan ile ise sözleşme uzatılacak.

Takımın 4. kalecisi konumunda olan Aykut Erçetin'e veda edilecekken, Ufuk Ceylan ile ilgili karar ise, Claudio Taffarel'in de raporu doğrultusunda sezon sonunda verilecek.

BURAK VE SELÇUK, TEKLİFLERE GÖRE...

Galatasaray'da son dönemde performansları tartışılan Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi önemli isimlerindurumu ise gelecek tekliflere göre şekillenecek.

Geçtiğimiz sezon Lazio'nun kapısından dönen Burak ile İngiltere ve İspanya'dan talipleri olan Selçuk İnan'ı göndermeye sıcak bakmayan sarı-kırmızılı yönetim, Ünal Aysal'ın "her oyuncu satılabilir" anlayışından yola çıkarak yıldızlarını tutmak için ısrarcı olmayacak.

ARTIK "ÇİLEK" ZORLAMASI YOK!

Galatasaray'da gelecek sezon yapılacak transferlerde ise, daha önceki sezonlarda olduğunun aksine 'çilek' transferi peşinde koşulmayacak. Didier Drogba ve Wesley Sneijder transferleri ile Avrupa'da sükse yapmasına rağmen, performans olarak istediği geri dönüşü alamayan G.Saray, futbolcu izleme komitesinin teknik ekip ile üzerinde mütabık kaldığı gençlere yoğunlaşacak.

Bruma ve Alex Telles tarzı gençlere yönelmeyi planlayan sarı-kırmzıılı yönetim, yabancı sınırlamasınıdurumuna göre de yabancı oyuncu politikasını netleştirecek.

Sporx