Gönderilmeleri düşünülen Elmander, Amrabat ve Dany gitmemek için direniyor. Yıllık 3 milyon euro kazanan Riera’ya ise şimdiye kadar bu paranın yarısını bile teklif eden kulüp çıkmadı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, yabancı kontenjanının 2013-2014 sezonunda 6+0+4 şeklinde uygulanmasına karar vermesi, Avrupa Birliği vatandaşları için serbestlik beklentisi içinde olan Galatasaray’ın bütün planlarını bozdu.

Sözleşmeli 10 yabancısı bulunan Cim-Bom’da, Ujfalusi ve Melo’nun durumlarındaki belirsizlik de dikkate alındığında piyangonun kimlere vuracağı merakla bekleniyor. Çünkü yeni takviyeler için eldekilerin gönderilmesi gerekiyor.

Ancak yabancılara ciddi bir teklif olmadığı gibi gönderilmeleri muhtemel oyuncuların da kesinlikle ayrılma niyetinde olmadığı vurgulandı. Sarı-kırmızılılar konuyla ilgili olarak, “Yabancı futbolcuları almak kolay ancak göndermek zor” ifadelerini kullandı.

Gözden düşen Elmander, Galatasaray’dan aldığı 1.8 milyon euroyu öneren Kasımpaşa’ya olumsuz yanıt vermişti. Bir yıl Princessbet daha sözleşmesi bulunan İsveçli golcünün ayrılmaya niyetli olmadığı ifade edildi. Riera’nın durumu ise daha karmaşık görünüyor. 32’lik İspanyol’un 2 yıl sözleşmesi ve her sezon için alacağı 3 milyon euro var. Şimdiye kadar Riera’ya bu paranın yarısını bile teklif eden çıkmadı.

Culio kesin yolcu

Dany ve Amrabat için de resmi teklif yapılmadı. Amrabat’ın eski kulübü Kayserispor’a kiralanmasının ihtimaller dahilinde olduğu ifade edildi. Dany ise maç başılarla beraber 2 milyon euro kazandığı Galatasaray’dan ayrılmaya soğuk bakıyor. Culio’nun da düşük bir bonservis karşılığında satış listesine konulacağı bildirildi.

‘Gençler için doğru karar’

Galatasaray, yabancı kontenjanı konusunda Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karara sert tepki gösterirken, kulübün altyapı oyuncularından bir isim ise destek verdi. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak Kayseri Şekerspor forması giyen Galatasaraylı futbolcu Bilal Özhan, twitter hesabından, “Federasyonun yabancı futbolcu sınırlaması çoğu kimse için şaçma olabilir fakat Türkiye’deki genç futbolcular için gayet mantıklı bir karar” diye yazarak, büyüklerinden farklı düşündüğünü gösterdi. 21 yaşındaki genç futbolcu, özellikle Hagi döneminde şans bulmuş ve geleceğin yıldız adayları arasında gösterilmişti. Bilal Özhan’ın, Galatasaray ile mukavelesi 31 Mayıs’ta bitti.