Galatasaray'da, Aydın Yılmaz, Aykut Erçetin, Çağlar Birinci, Engin Baytar, Gökhan Zan, Hakan Balta ve Tomas Ujfalusi sözleşme sürelerinin sonuna gelirken, kiralık konumundaki Melo ile Umut Bulut'un da takımdaki gelecekleri yakın dönemde netleşecek.

Teknik direktör Fatih Terim'in zaman zaman forma şansı tanıdığı Hakan Balta, Gökhan Zan ve Aydın Yılmaz'la yeni sözleşme imzalanması beklenirken, Aykut Erçetin, Çağlar Birinci, Engin Baytar ve Tomas Ujfalusi'ye ise tekrar kontrat önerilmesi ihtimali düşük görülüyor.

Gökhan Zan sonradan göze girdi 

Sezonun önemli bölümünde kendisine kadroda yer bulamayan Gökhan Zan, son haftalarda yakaladığı şansları iyi değerlendirerek teknik direktör Fatih Terim'in gözüne girmeyi başardı.

Takımda dördüncü sezonunu geçiren tecrübeli savunma oyuncusu, ilk lig maçına çıkmak için 23. haftadaki Orduspor maçına kadar beklerken ardından hem Spor Toto Süper Lig'de hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yapılan müsabakalarda başarılı bir performans ortaya koydu.

Hakan Balta, Terim'in yine gözdesi 

Savunmanın solundaki yerini birçok karşılaşmada İspanyol oyuncu Albert Riera'ya kaptıran Hakan Balta'nın, yeni sezonda da takımda olması bekleniyor.

Özellikle yabancı oyuncu sayısının gelecek sezon sınırlandırılacak olması Hakan Balta'nın şansını daha da artırıyor. Türkiye Futbol Federasyonu kararıyla takımlar gelecek sezon en fazla 10 yabancı oyuncuyu kadrolarında tutabilecek ve maç listesinde de en fazla 6 yabancı oyuncuya yer verebilecek.

Teknik direktör Terim'in geride kalan sezonda takımda kalmasını istediği ve bu sezon sonu itibarıyla sözleşmesi sonlanacak Hakan Balta, tecrübeli teknik adamın yine gözdesi durumunda.

Aydın Yılmaz, beklenen çıkışı yapamadı

Galatasaray'ın altyapısından yetişen ve sarı-kırmızılı ekiple ilk profesyonel sözleşmesini 2002 yılı sonunda imzalayan Aydın Yılmaz, beklentileri bir türlü karşılayamadı.

Zaman zaman çıkardığı başarılı maçlarla dikkati çeken ve bu sezon Galatasaray'ın Braga ile deplasmanda yaptığı mücadelede attığı golle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkılmasına büyük katkı sağlayan Aydın'ın, her ne kadar beklenen çıkışı bir türlü gösteremese de gelecek sezonun kadrosunda olması bekleniyor.

Çağlar ve Ujfalusi sakatlık kurbanı 

Sarı-kırmızılı ekipte Çağlar Birinci ve Tomas Ujfalusi, yaşadıkları sakatlıklarla bu sezon takıma katkı sağlayamadılar.

Büyük beklentilerle 2010-2011 sezonunda Denizlispor'dan transfer edilen ancak sergilediği oyun eleştiri konusu olan Çağlar Birinci, bu sezon da şanssız bir sakatlık geçirdi ve geride kalan 32 haftada ligde sadece tek maçta sahaya çıkıp 18 dakika görev alabildi.

Liderbahis 14px;">Geride kalan sezonda elde edilen şampiyonluğun önemli pay sahiplerinde olan tecrübeli savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi de sezonu sakatlıklarla geçirdi. Ligin ilk 2 haftasındaki Kasımpaşa ve Beşiktaş maçlarında 90 dakika sahada kalan Çek futbolcu, ardından yaşadığı ciddi sakatlıkla teknik heyeti de büyük sıkıntıya soktu. İkinci yarıya yetişmesi beklenirken yine sakatlanan futbolcu tekrar maça çıkamadı.

Engin Baytar gözden düştü

Teknik direktör Fatih Terim'in isteğiyle geçen sezonun başında kadroya katılan ve başarılı bir oyun çıkaran Engin Baytar, bu sezon hayal kırıklığı yarattı.

Sezonun ilk resmi maçı olan TFF Süper Kupa'da, hakem Cüneyt Çakır'a müdahalesi nedeniyle 11 maç ceza alan Engin için bu müsabaka bir dönüm noktası oldu. Fatih Terim'in ilk 11'ine yeniden girmekte sıkıntı yaşayan futbolcu, ligde 7, kupada 2, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 1 müsabakada sahaya çıktı. Engin, sarı-kırmızılı ekibin ligde oynadığı son 11 maçta ise süre alamadı.

Sarı-kırmızılı ekibin devre arasında sezon sonuna kadar anlaştığı kaleci Aykut Erçetin da henüz forma giyemedi.

Öte yandan sezon başında Bucaspor'a kiralanan Mehmet Batdal'ın da sözleşmesi sona sonu itibarıyla bitecek.

Melo ve Umut'un bonservisi alınmak isteniyor
 
Galatasaray'da sezonu kiralık olarak geçiren Felipe Melo ve Umut Bulut'un bonservisleri alınmak isteniyor.

İtalya'nın Juventus takımından üst üste ikinci sezon kiralanan Melo için bonservis görüşmelerine sezon sona ermeden başlandı. Sezon öncesi transfer görüşmeleri, uzun bir sürecin ardından tamamlanan ve satın alınması yerine tekrar kiralanmasında karar kılınan Melo için bu kez erken davranan sarı-kırmızılı kulüp, İtalyan ekibiyle görüşmeleri sürdürüyor.

Fransa'nın Toulouse takımından kiralanan milli oyuncu Umut Bulut için de sarı-kırmızılılar Fransız ekibiyle temasta. Sezona oldukça iyi bir performansla başlayan ve kritik gollere imza atan Umut, Sneijder ve Didier Drogba transferlerinin ardından kadroda yer bulmakta güçlük çekse de ligde 12, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 1 kez fileleri havalandırmayı başardı.

Kiralık verilen 5 futbolcunun sözleşmeleri sürüyor

Galatasaray'ın kiralık olarak verdiği 5 oyuncunun sözleşmeleri gelecek sezon için de sürüyor.

"Cim Bom"da, sezon başı kiraya verilen isimlerden Orduspor'a giden Yiğit Gökoğlan'ın 3, Mersin İdmanyurdu'na gönderilen Emmanuel Culio ile Blackburn Rovers'ta oynayan Kazım Kazım'ın birer yılık daha mukaveleleri bulunuyor.

Ayrıca devre arasında Sivasspor'a kiralanan Sercan Yıldırım'ın 3, Kayserispor'a kiralanan Ceyhun Gülselam'ın ise 1 yıllık daha sözleşmeleri var.

Sezonun tamamlanmasıyla birlikte yeniden sarı-kırmızılı ekibin kadrosunda yer alacak bu 5 isim için son kararı teknik heyet verecek.