Tedavi için Katar’da bulunan Fildişi Sahilli yıldızın, Ziraat Türkiye Kupası finalinde forma giyip giymeyeceği belirsizliğini koruyor.
 
Chelsea maçında kasığından sakatlanan ve Fenerbahçe derbisine büyük uğraşlar sonucu yetişip oynayan Drogba, derbinin ardından bu kez pubis bölgesinden yaşadığı şikayet nedeniyle haftalardır formasından uzak.
 
Tedavisine İstanbul'da başlanan Drogba, yaklaşık 2 hafta önce Katar’a gitti. Drogba’nın bu ülkeyi tercih etmesinin sebebi ise Fildişi Sahili Milli Takımı'nın Katar’daki sağlık merkezi iie özel anlaşmalı olmasıydı. Yıldız futbolcu Katar’da kendisini daha önce aynı bölgeden 2 kez ameliyat eden Alman doktor ve 12 yıl beraber çalıştığı doktoru Ali Haşimi ile Katar’da buluştu. Birkaç gün sonra Galatasaray doktoru Yener İnce’yi de yanına çağıran Drogba için 3 doktor Katar’da kritik bir toplantı yaptı. Toplantıda Drogba için yeni bir tedavi programı belirlendi. Başarılı golcünün dünya kupasında oynaması için oluşturulan programa göre, Drogba kendini hazır hissettiği an ligde ve kupada forma giyecekti.
 
Ardından başkan Ünal Aysal’ın telefonu ile İstanbul’a davet edilen Drogba, 2 gün İstanbul’da kaldı. Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan ile baş başa görüşen Drogba, sakatlığı hakkında bilgi verdi. Fildişi Sahilli yıldız, İstanbul’da sarı-kırmızılı kulübün sağlık heyeti tarafından bir kez daha kontrolden geçti. Drogba, temaslarının ardından Katar’a döndü.
 
Galatasaray Kulübü, Katar’daki sağlık merkezine bir yazı yollayarak, Drogba’nın en kısa zamanda iyileşeceğine olan inancını belirtti. Bu yazının ardından temposunu arttıran Fildişi Sahilli yıldız, geçtiğimiz günlerde topla çalışmalara başlasa da ağrıları yüzünden antrenmanı yarıda bıraktı. Sarı-kırmızılılar bunun üzerine kulübün İtalyan fizyoterapistini Katar’a gönderme kararı aldı. Burada Drogba ile bire bir ilgilenecek olan fizyoterapistin vereceği rapora göre Fildişi Sahilli yıldızın, 7 Mayıs’taki finalde oynayıp oynamayacağı netlik kazanacak.
 
Yıldız oyuncu, bugünlerde Katar’da sıkı bir tedavi programı eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Kupa finali öncesi İstanbul’a gelecek olan Drogba’ya sarı-kırmızılı kulübün sağlık heyeti tarafından tarafından bazı testler uygulanacak. Testlerden olumlu sonuç alınırsa Drogba Eskişehirspor ile oynanacak final maçı kadrosuna alınacak. Aksi halde tedavisi bir süre daha devam edecek.

NTV Spor