Kadıköy’deki Fenerbahçe yenilgisinin yaralarını yavaş yavaş sarmaya çalışan Galatasaray, bir yandan da kendi iç hesaplaşmasını yapıyor. Fener’e zaferi getiren golde, maç 0-0 olmasına rağmen sağ bekteki yerini kaybeden ve ancak Kuyt topa vurduktan sonra kadrajda görünebilen Sabri’nin yetersizliği, bu bölgede kulübü bir arayışa itiyor. Elbette bu arayış yeni değil. Geçen sezon devre arasında Salih Dursun 2.75 milyon Euro’ya, Veysel Sarı da 750 bin Euro’ya işte bu boşluğu doldurmak için geldi.

Kimlere para verildi

Yetmedi, Sarı-Kırmızılılar sezon başında 4.5 milyon Euro’ya Tarık Çamdal’ı da kadrosuna kattı. Bu sırada Salih Trabzon’a, Veysel de Kasımpaşa’ya gönderildi. Eboue ise disiplin sorunları nedeniyle yıllık 2.2 milyon Euro garanti parasını alıp, A2 takımla idmanlara çıkıyor. Büyük umutlarla alınan Tarık artık kulübeyi bile zor görürken, işler Sabri’nin insafına kalıyor. 


Liverpool’dan ayrılıyor

İşte bu gelişmeler doğrultusunda kolları sıvayan yönetcilerin, bir süredir temaslarda bulunduğu öğrenildi. İngiliz medyasının iddiasına göre, Sarı-Kırmızılılar’ın görüştüğü isim Glen Johnson. Liverpool forması giyen İngiliz savunmacının sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. 30 yaşındaki futbolcu için gözden çıkarılan para senelik 2.5 milyon Euro civarında. Bu da, neredeyse Eboue’nin idman yaparak aldığı paraya denk geliyor.

İşte Johnson’ın mesajı

Peki Johnson’ın bu transferle ilgili düşüncesi ne? İşte tecrübeli futbolcunun önceki gün bu konu hakkında yaptığı açıklama: “Şu an için kulübümle gelecek sezon için hiçbir görüşmem olmadı. İki ay daha buradayım. Ondan sonra ne olacağını göreceğiz. O güne kadar çalışmalarıma devam etmem gerekiyor. İngiltere dışında bazı görüşmelerim oldu. Hâlâ gencim ve yurt dışı, çocuklarım için de güzel olabilir. Ama bunları iki ay boyunca düşünmeyeceğim.”

Tek tehlike var: Roma

Johnson bu sözlerle Liverpool’dan, hatta İngiltere’den ayrılmanın sinyallerini verirken, Galatasaray’ın işi hiç kolay olmayacak gibi görünüyor. Çünkü İtalyan devi Roma da, İngiliz savunmacının peşinde. Sarı-Kırmızılılar’ın Roma ile gireceği bir savaşı kazanması için, elini çabuk tutması gerektiği belirtiliyor.