Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kasım ayında yaptığı açıklamada taraftarlara mesaj vermiş ve 'Büyük bir değişim yaşanacak' demişti.Nitekim, Terim'in raporu doğrultusunda Ocak ayı transfer döneminde Sarı-Kırmızılılar Serdar Aziz, Garry Rodrigues ve Ozan Kabak ile yollarını ayırdı. Terim, golcü oyuncusu Eren Derdiyok'u ise kadro dışında bıraktı.

YAŞ VE PERFORMANS ORANTISIZLIĞI

Cimbom'da asıl değişimin Temmuz ayında yani lig bittikten sonra yaşanacağı belirtildi.Buna göre Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Mariano, Maicon ve Fernando'ya gelen teklifler değerlendirilecek. Yönetim, yaş ve performans ortalamasını beğenmediği isimlerle yolları ayırmayı planlıyor.

YÖNETİM SEZON SONUNU BEKLİYOR

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'in bir başka hedefi ise Igor Tudor yönetiminde transfer edilen oyuncularla vedalaşmak...Tecrübeli teknik adamın yeni sezona bu isimlerle girmek istemediği biliniyor.

Muğdat ve Donk'a veda

Feghouli ve Belhanda'ya Arap ülkelerinden transfer teklifi geliyor ancak yönetim sezon sonunu bekliyor.Özellikle geçen sezonun en kritik anlarında sorumluluk alarak takımın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Donk, yabancı sınırlamasının önümüzdeki sezon devreye girecek olması nedeniyle gönderilecek.

Muğdat sadece Rize maçında ilk 11'de başladı

Sözleşmesinde ‘Süper Lig ve UEFA kupalarında 21 maçta oynaması halinde kontratı uzar’ maddesi bulunan Donk, bu sezon 15 maçta forma giydi.33 yaşındaki oyuncuya, sözleşmesinin bitimiyle birlikte veda edilecek.Performansı yeterli görülmeyen Muğdat’ın sözleşmesindeki opsiyon maddesinin yürürlüğe girmesi imkansız hale geldi.Mukavelesinde, “Süper Lig’de ve Avrupa kupalarında 21 maçta ilk 11’de başlarsa kontratı uzar” maddesi yer alan Muğdat, bugüne dek sadece Çaykur Rizespor maçında ilk 11’de sahaya çıkabildi.

Ocak ayında Rizespor’dan gelen teklifi reddeden Muğdat, sezon sonu takımdan ayrılacak. G.Saray bu oyuncuların yerine tıpkı Marcao ve Luyindama gibi genç isimleri transfer edecek.