Galatasaray'ın Sporting Lizbon'dan transfer ettiği ve ilk kez sarı-krımızılı forma ile Spor Toto Süper Lig'de MP Antalyaspor karşılaşmasında görev yapan Bruma, 29 dakikalık performansıyla büyük beğeni topladı. Galatasaray taraftarı da performansından memnun olduğu genç Portekizli'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile oynanacak ilk karşılaşmada sahada görmek istiyor.

TARAFTARIN GÜVENİ TAM

Galatasaray taraftarının buluşma noktası Webaslan.com'da yapılan ankete katılanların büyük çoğunluğu da Bruma'nın TT Arena'daki Real Madrid maçında sahadan olmasını istiyor. Yapılan ankete katılanların %83.9'luk kısmı ''İlk maçında göze giren Bruma Şampiyonlar Ligi'ndeki Real Madrid maçında ilk 11'de başlamalı mı?'' sorusuna ''evet'' cevabı verirken, sadece %16.1'lik kısmı Bruma'nın ilk 11'de başlamaması gerektiğini savundu.

PERFORMANSI İSTATİSTİKLERE DE YANSIDI

MP Antalyaspor maçında oyuna girdikten sonra Galatasaray'ın hücum gücünü arttıran Bruma, yaptığı verkaçlar ve paslarla tehlikeli pozisyonlar yarattı. Ceza sahası dışından da çok tehlikeli bir şut çıkaran Bruma, 29 dakika sahada kalmasına rağmen 3776 metre koşu mesafesine ulaşırken, attığı 17 pasın 11'inde de isabet sağladı.

KARŞISINDAKİ RAKİPLERİN ZAAFI VAR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in görev vermesi halinde Bruma'nın karşısında oynaması muhtemel rakiplerin iki de büyük zaafı var. Sakatalığı geçen Arbeloa'yı kadroya dahil eden Ancelotti, İspanyol oyuncuyu oynatırsa, Bruma karşısında hız ve sürat açısından zayıf bir rakip bulacak. Ayrıca Arbeloa'nın sakatlıktan yeni çıkmış olması da dezavantaj. La Liga'da oynanan Villarreal mücadelesinde forma giyen Daniel Carvajal ise Bruma gibi genç ve oynaması durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez forma giymiş olacak tecrübesiz bir isim.

SAHADAKİ EN GENÇ İSİM!

Fatih Terim'in şans vermesi halinde 18 yaşındaki Portekizli Bruma, Real Madrid maçında sahadaki ve kadroda yer alan en genç isim de olacak. Real Madrid'in İstanbul kafilesindeki en genç isimler ise 20 yaşındaki Jesse ve Morata olacak.


Sporx