Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Pazar günü Trabzonspor'a konuk olacak Galatasaray, bu zorlu deplasmandan galibiyetle dönmeye çalışacak.

Ligde en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 2, Beşiktaş'ın ise 3 puan önünde 58 puanla lider durumda bulunan sarı-kırmızılı ekip, Trabzon'da galip gelerek, avantajını korumak amacında.

Sezonun ilk yarısında rakibine evinde 3-0 kaybeden Galatasaray, bu kez kendisi rakip sahada 3 puan alabilmek için sahaya çıkacak.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

- Uzun süre sonra tam kadro


Galatasaray takımı, sakatlarının iyileşmesinin ardından uzun bir süre sonra tam kadro olarak bir lig maçına hazır durumda.

Bel fıtığı ameliyatı geçiren Felipe Melo, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Manisaspor maçında yeniden sahalara dönerken, antrenmanda sakatlık geçiren Wesley Sneijder ise takımla çalışmalara yeniden dahil oldu. Burak Yılmaz ve Semih Kaya'nın da iyileşmesiyle birlikte teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun kadro seçenekleri arttı.

Hamzaoğlu'nun Trabzonspor karşısında nasıl bir 11'i sahaya süreceği merak konusu olurken, özellikle Felipe Melo ve Semih Kaya'nın maç eksikleri dikkati çekiyor.

- Sarı kart sınırında 7 futbolcu


Trabzonspor müsabakası öncesi Galatasaray'da 7 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-kırmızılı oyunculardan Alex Telles, Semih Kaya, Hamit Altıntop, Felipe Melo, Wesley Snejder, Olcan Adın ve Yekta Kurtuluş, Trabzonspor maçında sarı kart görmeleri halinde, ligin 28. haftasındaki Gaziantepspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.