Şampiyonluk için gün sayan Galatasaray büyük düşünüyor. Cim-Bom'da yeni hedef belirlendi: 5 yıl üst üste şampiyonluk...

Geçen yılı zirvede tamamlayan ve bu sezon da hedefine çok yaklaşan sarı-kırmızılılarda, Başkan Ünal Aysal ile yöneticiler geleceğe daha da umutla bakmaya başladı. 1996-2000 arasında Fatih Terim yönetiminde 4 yıl üst üste şampiyon olarak rekor kıran, UEFA ve Süper Kupa'yı kazanan Galatasaray'ın bu rekoru 5 yıla çıkarmak için kolları sıvadığı belirlendi.

Futbol takımının yeniden yapılanma çerçevesinde Avrupa'da hedeflenen başarılara düşünülen zamandan çok önce ulaştığını kaydeden sarı-kırmızılılar, Türkiye ligini domine edeceklerini ve uluslararası arenada hep gündemde kalacaklarını düşünüyor. Yöneticiler yapılacak hamlelerle arayı açacaklarına da inanıyor.

Galatasaray'ın ikinci yükselme devrini yakalamasında başaktör şüphesiz Fatih Terim. Geçen sezon başında silbaştan bir takım yaratıldığını ve 2 yıl önceki kadrodan kimsenin 11'de bulunmadığını söyleyen idareciler, "Lig şampiyonluğu bizim için daima bir araçtır. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final daha ikinci yılda geldi. 1996-2000 döneminde Modabet de başarılar vardı ama zirve son sene olmuştu. Bu kez de durum farklı değil. İkinci yükselme evremiz yine Fatih Terim'in önderliğinde" diye konuştular.

Fatih Terim'in sözleşmesiyle ilgili sorularımızı da yanıtlayan sarı-kırmızılılar, "Bu konuda bir tereddüt yok. Ancak Başkan'ın görev süresi seneye doluyor. Devam edecek gibi görünse de bu konuda hassas davranıyor. Bize göre Başkan da, hoca da devam eder. Bu birliktelik asla bozulmaz" yorumunu yaptı.

Bu arada sarı-kırmızılı camiada, Başkan Aysal'ın bir dönem daha koltukta oturması için hareketlilik başladı. Kongre üyelerinin ve camianın önde gelenlerinin her fırsatta Aysal'a, "Bir dönem daha kalmanızı istiyoruz" dedikleri ifade edildi.

Milliyet