Galatasaray’da teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu’nun gelmesinin ardından Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi oyuncular özgüvenlerini geri kazanırken, hem geçen sezon Roberto Mancini’nin hem de bu sezon Cesare Prandelli’nin fazla şans vermediği Emre Çolak, adeta yeni bir transfer gibiydi.

Hamza hocanın, geldiğinden beri dünkü mücadeleyle birlikte 4 maçta ilk 11’de şans verdiği genç futbolcu, adeta yeniden doğdu. Özellikle ilk yarıda çok iyi bir performans gösteren Emre, Selçuk’un pasında harika bir gole imzasını attı ve ligde 685 gün sonra golle tanıştı. Toplamda ligdeki 6. golüne ulaşan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, son golünü 2012-13 sezonunda Beşiktaş’a karşı atmıştı. Bu sezon 6. kez sahaya çıkan Emre, farkın açılmasının ardından da 59. dakikada yerini Hamit Altıntop’a bıraktı.

Başta kaptan Selçuk ve Sneijder olmak üzere tribünler de oyundan çıkarken Emre’yi alkışladı. Maçın ardından ise Emre, “Oynayacağınızı bildiğiniz zaman, size de güven geliyor. Hamza hocaya da teşekkür ediyorum. Çünkü bana bu güven verdi. Türk hoca ile çalışmak daha iyi. Kendinizi daha iyi anlatabiliyorsunuz. Performansımın ise böyle devam etmesini diliyorum” yorumunu yaptı.