Galatasaray Sportif A.Ş.’nin zararından dolayı UEFA’dan 200 bin euro ceza alan sarı-kırmızılı kulüp, Şampiyonlar Ligi’nden elde edeceği gelirlerle beraber finansal yönden büyük bir adım atacak.

UEFA Finansal Fair Play kriterlerine göre eksi 45 milyon euro olarak belirlenen zarar tablosunu 4 milyon euro aşarak eksi 49 milyon euro zarar gösteren Galatasaray’a bu nedenle ceza verildiği belirlendi. Ancak Galatasaray Kulübü’nün son dönemde yaptığı finansal hamleler ve Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım hakkının elde edilmesi olası ağır ceza, transfer yasağı veya men gibi ağır yaptırımları ortadan kaldırdı.

BU SEZON 19.9 MİLYON EURO

Denizbank’la yapılan anlaşmayla 129 milyon dolarlık finansal borç yeniden yapılandırıldı ve büyük tehdit olan kısa vadeli borçlar 7,5 yıla yayıldı. Bu anlaşma olmasa Galatasaray’ın yüzde 73 gibi yüksek bir oranda kısa vadeli (1 yıl içinde ödenmesi gereken) borcu bulunuyordu. Kulübün bir diğer önemli hamlesi ise bedelli sermaye artırımına giderek özkaynak sorununu ortadan kaldırması olmuştu.

Bu olumlu gelişmelere ek olarak Şampiyonlar Ligi biletinin alınması Galatasaray için büyük önem taşıyordu. Sadece gruplara kaldığı için ayak bastı parası olarak 8,6 milyon euro kasasına koyacak olan sarı-kırmızılılar ayrıca market-pool, grup maçlarında alınacak puanlara verilecek paralarla beraber gelirlerini geride kalan iki sezonda olduğu gibi üst seviyelere çekecek.

Geçen sezon bu rakam 19,9 milyon euroyu bulmuştu. Gelecek paranın Galatasaray’ı finansal yönden ciddi anlamda rahatlatacağı belirtiliyor. Ancak yine de kontrollü transfer politikası ve giderlerin azalmasının şart olduğu ifade ediliyor. Özetle Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nden gelen paraları savurmayacak ve tedbirli hareket edecek.