Alex Telles, Lodi, Astori, Biabiany, Rhodolfo, Natkho gibi birçok isim ortaya atılmasına rağmen Galatasaray’ın bu oyuncuları almadan önce yapması gereken şey, gidecek isimleri belirleyip, bu oyuncuları göndermek olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu sezon uygulamaya başladığı 6+0+4 yabancı kuralı nedeniyle 18 kişilik kadroda sadece 6, kadroda da sadece 10 yabancı bulundurabilen Galatasaray’da bu sayının öncelikle düşürülmesi gerekiyor. Didier Drogba, Felipe Melo, Fernando Muslera, Wesley Sneijder, Aurelien Chedjou, Bruma ve Eboue’nin yeri garanti görünürken, yolcuları listesinin başında Albert Riera, Amrabat ve Dany yer alıyor.

Transfer döneminin açılması ile Galatasaray’ın ilk yapacağı iş anlaşmaya yakın olduğu yabancı oyuncuları açıklamaktan önce, giden isimleri açıklamak olacak.

PEKİ SON DURUM NE?

Öncelikle yabancı oyuncularını göndermesi gereken Galatasaray'da adı geçen bu isimlerin rotaları da belli olmaya başladı. Nordin Amrabat'a Hull City'nin ardından, Hollanda ve Belçika'dan da talipleri olduğunu menajeri açıklarken, Dany ile Karabükspor başta olmak üzere Spor Toto Süper Lig'den birkaç kulüp ilgileniyor. Albert Riera'nın şuana kadar adı Real Betis ile geçse de sarı-kırmızılı yönetimin, talibi olmasa da İspanyol oyuncunun alacağını verip göndermesi bekleniyor.


Webaslan