'Zorunlu bir açıklama' başlığı ile sarı-kırmızılıların internet sitesinden yapılan duyuru şu şekilde:

"Florya Metin Oktay tesislerinde meydana gelen elim kazada, gazeteci kardeşimiz Erkan Koyuncu’yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Kaza, yetkililer tarafından bütün boyutlarıyla incelenmekte olup, süreç tamamlandıktan sonra kamuoyuna kapsamlı bir açıklama yapılacaktır. Gerek kazanın sebepleri, gerekse bundan sonra alınacak önlemler ve atılacak adımlar konusunda varılacak her sonucun, Yönetim Kurulu’muz tarafından kamuoyuyla şeffaf biçimde paylaşılacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Ancak, bugün Hürriyet gazetesinde yayınlanan bir haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu görülmüştür:

Medya ve İletişim Direktörlüğü’müzün asli görevi; mesleki birikimleri gereği; GSTV’nin, Galatasaray dergimizin ve Galatasaray.org sitesinin içeriğinin ve formatının gelişmesi ve medyaya doğru haber akışının sağlanması için çaba göstermektir.

Görev alanı açısından, İletişim Direktörlüğünü; tesislerin yönetimi, kapılardaki trafik akışı ve güvenlik konularıyla ilişkilendirmek hiçbir şekilde mümkün değildir. Florya’da, üç yıl önce yenilenen kapılarla ilgili işleyiş, yıllardır süregelen bir uygulamadır.

Kaldı ki, söz konusu kapı geçişi, yalnızca Florya’da görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın değil, gün içinde, yüzlerce kişinin kullandığı bir geçiş noktasıdır.
Başlangıçta da belirttiğimiz gibi, hepimizi derinden sarsan üzücü kazanın sebepleri bütün boyutlarıyla incelendikten sonra, sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Son derece hassas bir konuda, yanlış ve telafisi güç algıların oluşmaması için kamuoyuna saygıyla duyurulur."