Futbol kariyerini Kazakistan temsilcisi Kyzylzhar'da sürdüren ve 2006-2011 yılları arasında Türkiye'de Akçaabat Sebat, Kayseri Erciyes, Kartalspor ve Diyarbakırspor'da da forma giyen Ali Aliyev, Kazak basınına Galatasaray'ın Astana ile oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi maçını değerlendirdi.
 
Ali Aliyev, Astana'ya güvendiğini söylerken Kazak temsilcisinin Galatasaray'dan puan alabileceğini ''Korkmamıza gerek yok, ilk puanımızı ve ilk gollerimizi atabileceğimizi düşünüyorum. Bu yıl Türkler (Galatasaray) lig şampiyonasına zayıf başladı. Her şey bizim oyuncuların elinde olacak. İnsanlar Şampiyonlar Ligi'nin çok farklı olduğunu söyleyecektir ama Stoilov'un (Astana Teknik Direktörü) gerekli motivasyonu sağlayacağını düşünüyorum. Rakibe karşı çok iyi bir takım hazırlayacağına inanıyorum'' sözleriyle dile getirdi.
 
Burak Yılmaz yorumu
 
Aliyev, 'Burak Yılmaz Astana'ya karşı oynamayacak. Bu Stoilov'un elini güçlendirir mi?' sorusunu da cevaplandırdı ve ''Kesinlikle. Çok yaratıcı bir oyuncu. Ama ben yeri doldurulamaz bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Burak Yılmaz kadar yetenekli değil ama Umut Bulut var. Psikolojik olarak Burak'tan daha dengeli. Burak zaman zaman oyundan kopabiliyor'' ifadelerini kullandı. 
 
"Sneijder önemli bir tehdit"
 
Galatasaray'ın Sneijder ve Muslera gibi önemli oyuncuları olduğu hatırlatılması üzerine Aliyev, ''Sneijder'in standart bir performansının bile önemli bir tehdit olduğunu düşünüyorum. Çok dikkatli olmamız gerekecek. Muslera ise, Dünya Kupası'nda yarı final gördü. Çok sağlam bir kaleci. Geçen sene Galatasaray büyük ölçüde onun performansıyla şampiyon oldu'' ifadelerini kullandı.
 
Ali Aliyev, röportajının sonunda Türkiye'de Beşiktaş'a daha çok sempati duyduğunu söylerken, siyah-beyaz renkleri de sevdiğini dile getirdi.