Gençlerbirliği maçının ardından konuşan Özyalçın, "Galatasaray'ın farklı puanla ileride olduğu dönemlerde derbilerde hep sürpriz olmuştur. Bu Galatasaray kazanacak demek değildir. Kazanmasını isterim. Her bir Galatasaraylı derbiyi kazanmak istiyor. Ama ayın 19'unda da bir mali genel kurul var. Orada her aklı selim Galatasaraylı, Galatasaray'ın içinde bulunduğu ortamı değerlendirecek ve ona göre bir tercihte bulunacaklardır." dedi.

İkinci Başkan Cengiz Özyalçın, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ekonomik güç, sportif başarıyla endesklidir. Galatasaray çok zor koşullarda ve ekonomik olarak kısıtlı bir süreçten geçiyor. Bu sportif bağlamda takımımızı etkiliyor. Bir Galatasaraylı olarak medyada "Güzel günler yakını" eleştiri konusu yaptı. Bu dibe vuruş şekilidir. Ama daha güzel günler olacak. Bu günler de geçecek."

"Mali genel kurulda ibra, idari ve mali yönde olacak. 7-8 ay önce neden kimse taşın altına eline koymadı? Bu kadar sıkıntı bu kadar stres, yorgunluk içerisindeyiz. 1978 senesinden beri Galatasaray'dayım, formasını da giydim, ama bu kadar sıkıntılı bir süreç içerisinden geçmiş ve birbirine bağlı bir yönetim görmedim. Genel kurul seçim isteyebilir. Genel denetleme kurulunun, yönetim kurulunun hesaplarını ibra etmemesiyle olabilir veya yönetim kurulu bir seçim kararı alır ve uygulama olur."

"SEÇİM KARARI ALMAK TESLİMİYETTİR"

"Galatasaray'ın çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini biliyoruz. Seçim kararı almak teslimiyettir. Biz bunu kabul etmiyoruz, mücadele edeceğiz. Hatta amatör şubelerdeki başarısızlık, küçülmeye mi götürür diye bir izlenim var. UEFA'nın kriterleri var. 21 sayfa. Amatör şubelerde yapılması istenen projelerin neler olduğunu, Galatasaray'ın neler yapması gerektiği orada yazılı."