Sarı-kırmızılı ekip, Florya’nın idmanlara kapanması nedeniyle liglerin başlama tarihi olan 12 Haziran’ın en azından 1 hafta en doğru şartlarda ise 3 hafta ertelenmesi için TFF’ye başvurma kararı aldı.

Liglerin başlamasına bir haftadan az bir süre kalmışken bu şartlarda ligin 12 Haziran’da başlamasının sporcu sağlığı açısından çok riskli olduğu üzerine bir dilekçe hazırlayan Galatasaray’ın başvurusunun Terim’in de onayından geçmesi durumunda yapılacağı gelen bilgiler arasında.

Fatih Terim yaptığı son açıklamada, liglerin başlaması gerektiğini, ancak en doğru zamanın da belirlenmesinin uygun olacağını ifade etmişti.

Rest çekti! “Kimse ayrılmayacak…”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yabancı futbolcuları ülkelerine gitmemeleri konusunda bu sözlerle ikna etti.

Seyircisiz oynanan Beşiktaş derbisinin hemen ardından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim tüm oyuncularına “Evinize gidin. İdmanlar iptal” diye izin vermişti. Daha sonra koronavirüs testi pozitif çıkan ve bir süre hastanede kalan tecrübeli teknik adam, ülkesine gitmek isteyen yabancı oyuncularla birer görüşme yaptı.

Bu konuşmada Terim, “Türkiye, dünyanın en iyi sağlık sistemlerinden birine sahip. Hiçbiriniz kendi ülkenizde Türkiye’deki kadar güvende olamazsınız. İtalya ve İspanya’ya bakın ve konuştuğum herkes kaçmaya çalışıyor” dedi.

Kaynak: Fotomaç