Bu transferler kimi zaman A takım ile aynı antrenman programını uygulayan A-21 takımına olacak kimin zaman da U-19 takımına gerçekleşecek. Sarı-kırmızılıların bu şekilde maliyetleri düşürüp, yetenek adaylarını Florya’dan çıkarmak istedikleri belirtildi.

Galatasaray’ın son olarak PSV Eindhoven’den transfer ettiği 18 yaşındaki Kaan Baysal transferinde de bu stratejinin izlendiği belirtildi. Yeni transfer olmasına karşın Prandelli tarafından kamp kadrosuna alınmayan genç futbolcunun 5 sene boyunca alacağı 150 ile 250 bin euro arasındaki rakamlar da tartışma konusu olmuştu.

Ancak bu şekilde transferlerin devam edeceği bildirildi. Salih Uçan’ın Roma’ya transferinde de buna yakın bir politika izlendiğini belirten sarı-kırmızılı kurmaylar Galatasaray’ın da bundan sonra benzer operasyonlara imza atacağını belirtiler.

Bu arada Cesara Prandelli tarafından Avusturya kampına götürülen futbolcularla ilgili önemli bir karar alındı. Buna göre Anadolu kulüplerinin istediği bu oyuncuların kesinlikle kulüp bünyesinde kalacakları belirtildi. Muhammed Alperen Uysal, İsmail Çipe, Hüseyin Altuğ Taş, Berk İsmail Ünsal, Emre Can Coşkun, Berk Yıldız, Birhan Vatansever, Emre Tosun gibi isimler kampa katılmıştı.

Bu oyunculardan özellikle 17 yaşındaki Birhan gelecek için olumlu sinyaller vermişti. Prandelli’nin raporu doğrultusunda bu futbolculardan bir bölümünün A takımla çalışmaya devam edeceği, bir bölümünün ise yine U-21 takımında değerlendirileceği belirtildi.