Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) gelecek sezondan itibaren uygulayacağı yabancı oyuncu sınırlamasına olumlu bakmadıklarını söyledi. Ali Dürüst, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüplere 10 yabancı oyuncuyla sözleşme yapabilme ve 6 yabancı oyuncuya maç kadrosunda yer verebilme sınırlaması getiren uygulamayla ilgili olarak, "Yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili kararın tekrar gözden geçirilmesi lazım diye düşünüyoruz" dedi.

Yeni sezonda bu uygulamaya geçilecek olmasına karşın, kulüplerde sözleşmeleri süren yabancı oyuncular olduğunu vurgulayan Dürüst, "Bizim ve tüm kulüplerin devam eden oyuncu kontratları var. Toplam en fazla 10 oyuncuyla mukavele imzalama hakkımız bulunuyor ve bunun da Savoybetting 4’ünü zaten maç kadrosuna dahi alamayacağız. Bu durum kulüplerin mali durumu açısından önemli bir külfettir. Bu karar bizce tekrar gözden geçirilmeli" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak TFF nezdinde bir girişimleri bulunmadığını aktaran Dürüst, Kulüpler Birliği Vakfı üzerinden temaslar yapılabileceğini kaydetti.

"Sınırlama, yurt dışı rekabeti olumsuz etkiler"

Sarı-kırmızılı yönetici, özellikle Avrupa’da başarı hedefleyen ekiplerin bu yabancı oyuncu sınırlamasından olumsuz etkileneceğini savundu.

"Önemli olan kaliteli yabancı futbolcu almak ve biz kulüp olarak buna zaten özen gösteriyoruz" şeklinde görüş belirten Dürüst, sözlerini şöyle tamamladı: "Dünya çapında başarılar hedefliyorsanız, o kulvarlardaki rakiplerinizle aynı şartlarda mücadele edebilmeniz lazım. Tüm duvarların ve sınırların kalktığı bir ortamda böyle bir sınırlama getirmek, özellikle Avrupa’da rekabet eden takımları olumsuz etkiler. Ne kadar yurt dışında kadronuzdaki oyuncuları oynatmakla ilgili bir sınırlama olmasa da, kendi liginizde kullanamadığınız bir oyuncu o maçlara hazırlayamazsınız."

Milliyet