Dün akşam oynanan ve Türkiye'nin 2-1 üstün tamamladığı İsveç maçından sonra Johan Elmander Galatasaray TV'ye önemli açıklamalarda bulundu. Serbay Şenkal'ın sorularını yanıtlayan Elmander, Galatasaray'ı hala unutamadığını söyledi.

İşte Elmander'in açıklamaları:

"Tabii ki eski takım arkadaşlarıma karşı oynamak çok özeldi benim için. Onları görmek güzeldi, çok mutlu oldum; çünkü Türkiye’de çok sayıda arkadaşım var. Her şey güzeldi. Bugün kötü olan tek şey, maçı kaybetmemizdi.

Galatasaray her zaman Türkiye’deki takımım. Galatasaray’ı çok seviyorum. Daha önce de söylediğim gibi burada çok arkadaşım var. Her maçta onları destekliyorum, maçları izlemeye çalışıyorum. Umarım Londra’daki maçta orada olurum ve onları Londra’da destekleyebilirim. Çünkü evim, oradan çok da uzak sayılmaz.

Galatasaray’da yaşadığım en özel anlardan biri, ilk senemde kazandığımız şampiyonluktu. Gerçekten çok ama çok özel bir andı. Ayrıca Arena’ya ilk defa çıktığım Liverpool maçı da çok özeldi. Benim için her şey yeniydi. Taraftarlar, stadyum… Ama Galatasaray’da çok güzel günler geçirdim.

EN GÜZEL GOLÜ

Attığım gollerin içinden birini seçmek çok zor. Tabii Fenerbahçe’ye gol attığım an da öyle. İki yıl boyunca gerçekten çok hoş zamanlarım oldu.

EN İYİ SOYUNMA ODASI HATIRASI

En iyi soyunma odası hatıram… Çok güzel anılarım var. İçlerinden birini seçemiyorum… …çünkü ne zaman tesislere gitsem, inanılmazdı. Soyunma odasında hep iyi insanlar vardı. Onları çok özledim, Galatasaray’daki takım arkadaşlarımı çok özledim. Benim için her biri çok özel. Tabii ki ben de onları arıyorum. Onlarla birlikte harika bir iki yıl geçirdim. Umarım Londra’ya gelerek onları görebilirim, bu çok iyi olur; çünkü onları hakikaten özledim.

Sezonun kalan bölümünde hep birlikte mücadele etmeliyiz. Taraftarımızın desteğiyle beraber bu sezon da şampiyon olabiliriz. İyi bir takımımız var; ama herkesin bir arada olmasına ihtiyacımız var. Ayrıca onları da çok özledim. Onlar bana karşı hep iyi davrandı. Galatasaray taraftarlarının kalbimde her zaman büyük bir yeri olacak.

Norwich ile sözleşmemin bitmesine birkaç ay kaldı. Neler olacak, göreceğiz. Galatasaray, çok büyük ve benim çok sevdiğim bir kulüp; ama biraz daha zaman var.

BİR KELİMEYLE GALATASARAY

Nando Muslera… Bir kelime seçmek zor onun için. Bakalım, onun hakkında ne diyeceğim? Kaleci!

Melo… Pitbull!

Eboue... Eğlenceli!

Ujfalusi… Yaşlı ama iyi adam!

Selçuk… İyi kalp!

Wesley… İyi nişancı!

Didier… Baba!

Burak Yılmaz… Rakip kale önünde keskin bir bitirici.

Umut Bulut… Savaşçı, koşucu.

Sabri Sarıoğlu… Galatasaray!