Türk futbolunun son dönemdeki en golcü futbolcularından olan ve Süper Lig'de son 3 sezonda iki kez gol krallığı yaşayan Burak Yılmaz, bu sezon da golcü kimliğini ön plana çıkarmaya devam ediyor.

Kaçırdığı goller ve yaşadığı ofsayt problemi nedeniyle zaman zaman eleştiri de alan yıldız futbolcu, Süper Lig'de geride kalan 13 haftada takımının gol yollarındaki en önemli ismi olduğunu gösterdi.

Süper Lig'de bu sezon 13 maçta da forma giyen Burak Yılmaz, takımının rakip filelere gönderdiği 20 golün 9'unu imza atan isim oldu.

Gol attığı 7 maçta da galibiyet geldi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Burak Yılmaz'ın gol attığı 7 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takım, yıldız futbolcunun fileleri havalandırmayı başardığı Bursaspor, Sivasspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Kasımpaşa, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor karşılaşmalarından 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Son 3 maçta 5 gol attı

Galatasaray, Süper Lig'deki son üç maçından da galibiyetle ayrılırken, Burak Yılmaz da bu maçlarda gol yollarında daha başarılı bir performans ortaya koydu.

Ligin ilk 10 haftasında 4 gol bulan yıldız futbolcu, son üç karşılaşmada ise rakip ağlara 5 gol gönderdi. Son haftalarda ofsayta düşme sorunu yaşamadığı görülen Burak Yılmaz, son üç maçında Gaziantepspor'a 1, Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor'a ikişer gol attı.

Süper Lig'de gol sayısını 9'a çıkaran milli futbolcu, gol krallığı yarışında 11 golle zirvede yer alan Akhisar Belediyesporlu futbolcu Teofanis Gekas'ın ardından ikinci sıraya yerleşti.

Şampiyonlar Ligi'nde de 2 gol attı

Burak Yılmaz, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirerek elenen Galatasaray'ın bu kulvarda attığı 4 golün 2'sine de imza koydu.

Golcü futbolcu, "Devler Ligi"nde İstanbul'da Anderlecht ile 1-1 berabere kaldıkları maç ile deplasmanda Arsenal'e 4-1 yenildikleri karşılaşmada takımı adına skor üreten isim oldu.

Diğer golleri atanlar

Galatasaray'in Spor Toto Süper Lig'de bulduğu diğer 11 gol ise 6 futbolcudan geldi.

Burak Yılmaz'ı üçer golle Umut Bulut ve Wesley Sneijder takip ederken, Aurelien Chedjou da 2 gol attı. Olcan Adın, Hamit Altıntop ve Emre Çolak ise takımları adına birer gol kaydetti.

Gol attığı maçlar

Burak Yılmaz'ın Spor Toto Süper Lig'de bu sezon gol attığı maçlar ve skorları şöyle:

Maç Skor Gol

Bursaspor-Galatasaray 0-2 1
Galatasaray-Sivasspor 2-1 1
Kayseri Erciyesspor-Galatasaray 1-2 1
G
alatasaray-Kasımpaşa 2-1 1
Gaziantepspor-Galatasaray 0-1 1
Galatasaray-Akhisar Belediyespor 2-1 2
Torku Konyaspor-Galatasaray 0-5 2

AA