16 Aralık Pazartesi saat 15:00'da Haliç Üniversitesi Mecidiyeköy Konferans Salonunda yapılan panel ve ardından saat 19:00'da Ceylan Inter Continental Otel Taksim'deki gala ile devam eden ödül törenine, Dünya ve Türk Spor Kültür ve İş Dünyasının seçkin isimleri katıldı.

Birçok gazeteci ve muhabirin hazır bulunduğu panel ve ödül töreninde, Mehmet Ali Şahin, Fikret Orman, Burak Yılmaz, Nihat Özdemir, Ertuğrul Sağlam, Ergin Ataman, Cüneyt Çakır, Fabio Luciano, Milorad Mitrovic, Ljupkomr Petkovic gibi isimler ödüllerini aldılar. Bu anlamlı organizasyonu düzenleyen Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Şişli Belediye Başkanı Aday Adayı Sn. Avukat Mansur Topçuoğlu, ödül töreninde birçok isme ödüllerini takdim eden isim oldu.

Ödül töreninde konuşan Türkiye'nin en genç mütevelli heyeti başkanlarından Sn. Avukat Mansur Topçuoğlu "Türkiye'de sportif başarı eksikliği var ve bu yüzden biz Haliç Üniversitesi olarak sportif başarının gelmesi için çalışıyoruz. Sportif başarının gelmesi için hayal eksikliği bulunmaktadır oysa ki hayal ile gerçek arasında sadece zaman farkı vardır. Spor bölümlerimizde eğitim görenlerin geleceğin başarılı antrenörleri olacağına inanıyoruz. Spor bölümümüzle ve spora verdiğimiz destekle Türkiye için sporda başarı yolunu açmak en önemli hedeflerimiz arasındadır. .” dedi.

2012-2013 gol kralı Galatasaray'lı başarılı futbolcu Burak Yılmaz yılın futbolcusu ödülünü Sn. Mehmet Ali Şahin ve Sn. Mansur Topçuoğlu'nun ellerinden alırken gecede konuşan Mehmet Ali Şahin "Geleneksel hale gelen bu anlamlı organizasyonu yapanlara yürekten teşekkür ediyorum dedi.” Ardından söz alan Burak Yılmaz "Böyle ödüller insanların başarılı olduklarını hatırlatan ve daha çok çalışmasına sebep olan ödüllerdir. Beni bu ödüle layık görenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

12. GELENEKSEL TÜRKİYE SPOR ADAMLARI ÖDÜLLERİ

Yılın Futbolcusu – Burak Yılmaz – Galatasaray Spor Kulübü Futbolcusu
Altın Ayakkabı Özel Ödülü – Didier Drogba - Galatasaray Spor Kulübü Futbolcusu
Yılın Spor Adamı - Ergin Ataman - Galatasaray Liv Hospital Teknik Direktörü
Yılın Teknik Direktörü – Fatih Terim – A Milli Takım Teknik Direktörü
Yılın Kulüp Başkanı - Fikret Orman - Beşiktaş Kulüp Başkanı
Yılın Futbol Yöneticisi – Ahmet Nur Cebi – Beşiktaş Başkan Yardımcısı
Yılın Spor Kulübü – Vakıfbank Voleybol Takımı
Yılın Kulüp Başkanı – Nedim Türkmen – Orduspor Kulüp Başkanı
Yılın Hakemi – Cüneyt Çakır
Yılın İşadamı – Nihat Özdemir Limak Yönetim Kurulu Başkanı
Yılın Valisi – Celalettin Güvenç – Şanlıurfa Valisi
Yılın Genç Futbolcusu – Oğuzhan Özyakup – Beşiktaş Jimnastik Kulübü Futbolcusu
Yılın Yabancı Futbolcusu – Cristian Baroni – Fenerbahçe Spor Kulübü Futbolcusu

Yılın Basın Ödülleri:
Yılın İnternet Habercisi – Fatih Şamlıoğlu – Sporx
Yılın TV Yorumcusu – Bilgin Gökberk – Kanal 24
Yılın Gazete Yorumcusu – Uğur Meleke – Milliyet
Yılın TV Spor Muhabiri – Atakan Kurt – Lig TV
Yılın Gazete Muhabiri – Oğuz Yörük – Sabah
Yılın Kameramanı – Ümit Kül – Lig TV