Takımının 2-1 kazandığı Kayseri Erciyesspor maçında sahanın en iyileri arasında yer alan genç sol bek, Türkiye'de ilk özel röportajını Bugün Gazetesi'nden Özgür Sancar'a verdi, ilginç transfer öyküsünü, hedeflerini ve hayran olduğu futbolcuyu açıkladı.

Ali Adnan, ''Türkiye'yi çok sevdim. İnsanları da çok sevdim. İnsanlar burada çok sıcakkanlı. Buraya alıştım. İnşallah, bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağım. Buraya kısa sürede adapte olduğumu söyleyebilirim'' şeklinde konuştu.

DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA EN İYİ 11'DE YER ALDI

Ülkemizde düzenlenen 21 Yaş Dünya Şampiyonası'nda en iyi 11'de yer alan Ali Adnan, ''Bu benim için çok gurur verici. Gerçekten çok mutlu oldum. Ben her zaman daha iyisini yapmaya çalışan bir oyuncuyum. İnşallah bundan sonra çok daha büyük başarılara imza atacağım'' dedi.

"UMARIM IRAKLI FUTBOLCULARA TÜRKİYE'DE BİR YOL AÇMIŞIMDIR"

Ali Adnan, ''Umarım, ben bir yol açmışımdır. Bundan böyle daha çok sayıda Iraklı futbolcu Türkiye'de oynama şansı elde eder. Türkiye gerçekten sürekli gelişen bir futbol ülkesi'' diye konuştu.

"GALATASARAY'LA ANLAŞMIŞTIM"

Galatasaray'a transferi için de konuşan Ali Adnan, ''İlk önce Galatasaray'la anlaşmıştık; sonrasında bir takım sorunlar çıktı. Olmadı; ama Galatasaray gerçekten çok büyük bir takım. Herkes Galatasaray'da oynamak ister. Ben aslında Galatasaray'la anlaşmıştım, bizim anlaşmamızda hiç bir sorun yoktu; fakat Galatasaray, Bağdat'taki kulüple anlaşamadı'' ifadelerini kullandı.

"BİR GÜN GALATASARAY OLABİLİR"

Herkesin Galatasaray'da oynamak istediğini dile getiren Ali Adnan, ''Ben şu anda Rizespor'un futbolcusuyum. Öncelikli amacım Rizespor'da başarılı olmak; ama sonrasında ileride ne olur bilmemem. Herkes Galatasaray'da oynamak ister. Kim bilir ileride yeniden bir şans doğar. Galatasaray'da oynamak gibi'' dedi.

"DROGBA İDOLÜM, SERCAN KAYA JENERASYONUM İÇİNDE EN İYİ FUTBOLCU"

''Sneijder ve Drogba gibi yıldız futbolculara karşı oynamak benim için büyük bir onur. Bu benim için çok güzel bir şey diyen Ali Adnan'' kendi jenerasyonu içerisinde Sercan Kaya'nın en beğendiği futbolcu olduğunu belirtirken, ''Dider Drogba benim idolüm olan bir futbolcu. Gerçekten büyük bir futbolcu. Kendisini hayranlıkla takip ediyorum. Drogba'yla karşılaşmamız çok özel olacak'' şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE VE IRAK HALKI KARDEŞ"

Genç sol bek son olarak, Iraklı futbolcuların Türkiye'ye gelmesinin iki ülke halkı için çok daha büyük bir yakınlaşma olacağını belirterek, ''Bizim aramızda zaten sorun yok. Biz kardeşiz. Elbette ki daha çok Iraklı futbolcunun gelmesi kardeşliğimiz pekiştirir'' dedi.