A Milli Takım’ın genç yıldızı, sergilediği performansla Arsene Wenger ve Liverpool Teknik Direktörü Brendan Rodgers’in şimdiden gözüne girmeyi başardı.

Çalhanoğlu, 14 maçta 4 gol atarken, kariyerinde ilk defa A Milli Takım’a seçilme onurunu yaşadı. 19 yaşındaki duran top uzmanı oyuncu için Arsenal’in ara transfer döneminde Hamburg’a teklif götürmeye hazırlandığı da İngiliz medyasındaki haberlere konu edildi.

HAKAN ARSENAL’İ İSTİYOR

Ada basını ayrıca Hakan Çalhanoğlu’nun Premier Lig’de oynama hayali nedeni ile de Alman kulübünün böyle bir teklif karşısında ‘Hayır’ demekte zorlanacağının altını çizdi. Almanya’da Bild’e konuşan Çalhanoğlu, “Arsenal gibi bir kulübün benimle ilgilenmesi kendi adıma büyük bir onur” ifadesini kullandı.

Oyuncunun temsilcisi Bektaş Demirtaş da Hamburger Abendblatt’a verdiği demeç ile söylentileri alevlendirdi. Demirtaş, ”Bence İngiliz kulüpleri Aralık veya Ocak ayında Hamburg ile masaya oturacak” diyerek transfer dedikodularına farklı bir boyut kazandırdı.

“LIVERPOOL VE ARSENAL KAPIMIZDA BELİRDİĞİNDE…”

Hamburg’un Çalhanoğlu’nu elinde tutmaya çalışacağına yönelik bir açıklamada bulunan kulübün sportif direktörü Oliver Kreuzer ise, çeşitli Premier Lig takımlarının oyuncuyu kadrosuna katmaya çalıştığı bilgisini verdi.

Manchester City ve Chelsea’nin de Bundesliga’da yıldızını parlatan oyuncuyu izlemek için gözlemci gönderdiklerine değinen Kreuzer, Liverpool ve Arsenal’in yanı sıra diğer İngiliz kulüplerinin de milli futbolcuyu kadrolarına katma planları yaptığını aktardı.

Kreuzer, “Şahsen Hakan’ın sözleşmesini uzatmaya karşı olmadığına inanıyorum ama Liverpool ve Arsenal kapımızda belirdiğinde kendisi bunu yeniden gözden geçirebilir” sözleri ile Hamburg’un Çalhanoğlu’nu kaybetme endişesini dile getirdi.