Sarı-kırmızılıların, bir süredir görüşmelerde bulunduğu belirtilen Gremio'nun 21 yaşındaki sol beki Alex Telles için 6 milyon euro bonservis bedeli üzerinden anlaşmaya vardığı ifade edildi ve kısa süre içinde bu transferin resmi olarak açıklanmasının beklendiği vurgulandı.

Bu gelişmelerin üzerine Galatasaray taraftarı da özlemini duyduğu istikrarlı sol beki bulup bulmadıkları konusunda büyük bir meraka düştü. Brezilya Ligi uzmanlarından Brezilya'da yayın yapan Globo TV'de spikerlik ve yorumculuk yapan arkadaşımız Jon Cotterill'e ulaştık ve bize Alex Telles'i anlatmasını istedik. İşte Colterill'in yorumlarıyla Telles...

"ANDRE SANTOS SONRASI YERİNİ KAZANDI"

"Gremio Telles'i geçen sezon transfer etti. Takıma geldiğinde çok fazla rakip vardı önünde ve ilk 11'e doğrudan gitmesi beklenmiyordu. Ancak eski Fenerbahçeli Andre Santos'un ayrılması sonrasında, 20 yaşında kendi pozisyonunu kazanmayı başardı.

"PORTO DA ONUN PEŞİNDEYDİ"

"Brezilya'daki defansın sağ-solunda görev alan birçok oyuncu gibi güçlü tarafı defans değil, ancak bu konuda çok kötü de değil. Kısa süre önce İtalyan vatandaşlığı için bir başvuru da yaptı. Geçtiğimiz haziran ayında Porto da onun peşindeydi."

"BİTMİŞ BİR ÜRÜN OLARAK GÖRÜLEMEZ"

"Alex hakkında dikkat çekilmesi gereken konu, Brezilya'da sadece 1 sezon forma giydi. Sezonun sonlarına doğru da, kulübü Gremio'nun da durması ile birlikte fazla göze çarpan işler yapamadı. Şu anda bir potansiyel taşıdığı doğru, ancak bitmiş bir ürün olarak görülemez."

"G.SARAY KUMAR OYNUYOR GİBİ GÖRÜNÜYOR"

"Sadece 21 yaşında ve Galatasaray şu anda bir kumar oynuyor gibi görünüyor. Yine de, kısa süre sonra gelişimini tamamlayabilirse, onun potansiyelindeki bir oyuncu için Galatasaray'ın ödeyeceği konuşulan bonservis bedeli oldukça kelepir gözükecektir."

"TELLES, CARLINHOS'TAN DAHA TEKNİK, DAHA HIZLI"

"Carlinhos, Telles'e göre daha tecrübeli, fiziksel olarak daha güçlü ve kafa golleri ile Telles'e nazaran hava toplarında da başarılı olduğunu kanıtladı. İkisi de oldukça iyi orta açabilen oyuncular. Telles, Carlinhos'a göre daha teknik, daha iyi şut çekebiliyor, ve çok daha hızlı. "

"DEFANSİF OLARAK KENDİSİNİ GELİŞTİRECEKTİR"

"İkisi de defansif açıdan fantastik değil, zaten defansif değil, ofansif defans oyuncuları olarak öne çıktılar. Ancak Telles defansif olarak kendini geliştirecektir."

Jon Cotterill
@Pitacodogringo


Webaslan