Futbol otoritelerinin çoğunluğunca Beşiktaş favori gösterilirken, sarı kırmızılılar tartışma götürmez bir galibiyet aldı. Galatasaray'ın derbi zaferi teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun takım yapısı içinde yaptığı değişikliklerin Prandelli dönemine göre çok daha olumlu katkı vermesi ile gerçekleşti.
 
Sarı kırmızılılar derbiye kazanırken maç istatistiklerinde kendi açılarından sezonun ilk yarısının rekorunu da kırmış oldular. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun derbi öncesi oyuncularından birinci derece şikayetçi olduğu konu rakipten top çalma istatistiğinin düşük olması idi. Çünkü Prandelli döneminde oynanan 10 lig maçında rakipten top kazanma istatistiği ortalaması 14.4 idi. Hamza Hamzaoğlu'nun görev aldığı dönemdeki maçlarda top çalma ortalaması ise 23.8'e yükseldi. Böylece sezon ortalaması 17.8 olarak gerçekleşti. Beşiktaş maçının sırrı ise Galatasaraylı futbolcular rakipten toplam 32 top kazanarak sezonun ilk yarısında tüm resmi maçların rekorunu kırdılar. Beşiktaş maçında sezon ortalamasının neredeyse iki katına yaklaşan inanılmaz bir istatistiki rakam ortaya çıktı. Derbide kaptan Selçuk İnan 8 top kazanarak saha içinde bu alanda lider olurken, Telles de 7 top kazanarak kendi rekorunu kırdı ve böylece galibiyete de katkı vermiş oldu. Selçuk İnan'ın bu sezon top kazanma istatistiği ortalaması 2.5 olarak gerçekleşti. Selçuk İnan Prandelli döneminde 1.8 top kazanırken, Hamza Hamzaoğlu ile birlikte top kazanma istatistiğini 4.2'ye yükseltti.
 
Galatasaray Beşiktaş derbisinde sezonun ilk yarısında koşu mesafesinde de en yüksek mesafeyi kattetti. Sarı kırmızılı ekip Olimpiyat'daki derbide 113 km 874 metre koştu. Bu mesafe Genlerbirliği maçında 112.433, Sivasspor maçında 109.559 olarak gerçekleşti. Öyle ki Galatasaray Şampiyonlar Ligi maçlarında Arsenal 111.209, Dordmund 110.075 toplam koşu mesafesine erişmişti. Beşiktaş maçı koşu istatistiğinde de sarı kırmızılılar için pozitif anlamda rekor oldu.
 
Kaptan Selçuk İnan top çalma istatistiğinde lider olduğu gibi koşu mesafesinde de 12.042 metre ile yine sarı kırmızılı takımın bu alanda da öne fırlayan ismi oldu.