Galatasaray'da başkan Ünal Aysal, teknik direktör Fatih Terim ve oyuncuların verdiği demeçlerde sık sık geçen sezonki başarının üzerine çıkma vurgusu yapılıyor. Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı çıtasını yükselten Galatasaray'da, Fatih Terim yabancı oyuncu fazlalığı nedeniyle sıkıntı yaşasa da, geniş kadronun avantajlarını da kullanma hedefinde.

Geçen sezon bu üç kulvarda oynanan maçların fazlalığı, 2013 Afrika Uluslar Kupası ve yaşanan sakatlıklar nedeniyle zaman zaman kadro kurmakta sıkıntı yaşayan Terim'in bu sezon eli çok daha kuvvetli. Tecrübeli hocanın üç kulvarda da başarı hedefleyen ve bunu gerçekleştirebilecek kapasiteye sahip geniş bir kadrosu bulunuyor.

KİLİT NOKTALARDA ALTERNATİF ÇOK

Geçen sezon özellikle savunmada Ujfalusi'nin sakatlanmasının ardından Semih ve Dany için alternatif bulmakta zorlanana Galatasaray'da bu sezon ise Fatih Terim'in kilit bölgelerde kullanabileceği alternatif oyuncu sayısı oldukça fazla.

DEFANS İÇİN 4 İLK 11 OYUNCUSU ELİNDE!

Defansta Semih - Chedjou ikilisini düşünen Terim'in Ziraat Türkiye Kupası ve bazı lig maçlarında rotasyonda kullanacağı isimler Dany ve Gökhan Zan olacak. Gökhan geçen sezon Dany ve Semih'in tek alternatifiydi. Geçen sezonu Kayserispor'da kiralık geçiren Ceyhun da bu bölgede oynayabilme özelliği ile alternatifler arasında.

Orta sahada Melo, Hamit, Sneijder ve Selçuk İnan Terim'in 4 bankosu olarak görünürken, yeni transfer Erman Kılıç, Yekta, Emre Çolak, Engin Baytar, Colin Kazım, Amrabat da alternatif olarak bulunuyor. Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda da zafer isteyen sarı-kırmızılı takım bu oyunculardan özellikle bu kulvarda faydalanacak.

DÖRT GOL MAKİNESİ

Fatih Terim'in elindeki en büyük ve en kilit bölge ise hücum hattı. Burak Yılmaz, Drogba, Umut, Elmander gibi dört önemli golcüsü bulunan tecrübeli hocanın bu bölgede sıkıntı yaşaması da beklenmiyor.

Terim'in elindeki geniş kadro aynı zamanda tecrübe olarak da oldukça üst düzey. Kadroda yer alan Eray İşçan, Yiğit Gökoğlan, Culio, Kazım ve yeni transfer Jokerbet Erman Kılıç sarı-kırmızılı forma altında Şampiyonlar Ligi görmemiş isimler. Bu oyuncular dışında kalanlar ise Galatasaray formasıyla en az bir Şampiyonlar Ligi tecrübesine sahip.

Webaslan.com