Galatasaray'da kaçan balık çok büyük oldu. Sarı-kırmızılı takımın, bugün İngiliz futboluna damga vuran iki yetenekli isim Jack Wilshere ile Daniel Sturridge'i iki yıl önce elinden kaçırdığı ortaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın futbol bilgisi üst düzeyde olan ancak amatör branşlarla ilgilenen yönetici Mehmet Cibara'nın, İngiltere'deki yakın ilişkileri sayesinde bu iki ismin alınması için rapor verdiği ancak bu oyuncuların sarı-kırmızılılar tarafından istenmediği belirtildi.

Aynı zamanda Bolton Kulübü'yle de yakın ilişki içinde olan Cibara'nın, Elmander'i takip ederken yine 2010-2011 sezonunda burada kiralık forma giyen Sturridge'ı fark ettiği ve çok uygun şartlarda kiralanması ya da bonservisinin alınması için rapor hazırladığı vurgulandı.

Chelsea'nin yeterli şansı vermeyi düşünmediği İngiliz oyuncunun 2 yıl önceki maliyetinin de düşük olduğu buna karşın istenmediği dile getirildi.

2 yıl önce 22 yaşında olan ve bu sezon başında Liverpool'a transfer olan Sturridge, şu ana kadar 6 gole imza attı. Başarılı forvetin bugünkü değerinin en az 20 milyon euro olduğu kabul ediliyor.

Galatasaray'da bir diğer büyük pişmanlık Jack Wilshere konusunda yaşandı. Şuan 21 yaşında olan başarılı orta saha oyuncusunun değeri bugün 35-40 milyon euro arasında gösteriliyor.

Farklı görüşler

Sonuç olarak Cibara'nın raporunu sarı-kırmızı yönetim kabul ederken, transferlerin neden gerçekleşmediği konusunda farklı görüşler ileri sürdüler. Kimilerine göre Teknik Direktör Fatih Terim Elmander'i zaten zoraki olarak kabul etmişti ve bu yüzden diğer isimlere asla sıcak bakmadı. Diğer yöneticilere göre ise Fatih Terim'in bu isimlerden haberi olmadı.