Süper Lig'de sezonu şampiyon Fenerbahçe'nin ardından ikinci bitiren sarı-kırmızılı takımda bu sezon forma giyen 36 oyuncudan 26'sı kart gördü. Galatasaray, bu sezon 5 kırmızı, 64 sarı kartla en çok kart görerek, ligdeki 18 takım arasında orta sıralarda yer aldı.

Sarı-kırmızılılarda saha içinde hem rakip takım oyuncuları hem de müsabaka hakemlerine yönelik hareketleri nedeniyle eleştirilen Brezilyalı orta saha oyuncusu Melo, takımın en hırçını. Orta sahadaki dinamizmi, agresif ve hırslı yapısıyla gösterdiği performansla sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi olan Melo, takımın en sert futbolcusu olarak, 34 haftalık lig maratonunda 2 kırmızı, 7 sarı kart gördü.

Brezilyalı oyuncu, ligin 5. haftasında oynanan Beşiktaş maçında doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kalarak, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan 2 maç ceza almıştı. 31 yaşındaki futbolcu, sezonun ikinci yarısında Türk Telekom Arena'da oynanan Fenerbahçe derbisinde de 2. sarı karttan ihrac edilmiş ve 1 maç ceza almıştı.

Felipe Melo, gördüğü kırmızı kartların yanı sıra takımda en çok sarı kart alan oyuncu konumunda. Brezilyalı yıldız, Süper Lig'de oynadığı 30 karşılaşmada toplam 7 kez sarardı. Melo, bunun sonucunda 1 maçı cezalı geçirdi.

Melo'dan sonra Selçuk

Felipe Melo'dan sonra sarı-kırmızılı takımın en hırçın futbolcusu olarak Selçuk İnan öne çıktı.

Galatasaray orta sahasında Melo ile iyi bir ikili oluşturan Selçuk, takım arkadaşına hırçınlık konusunda da eşlik ediyor. Milli futbolcu, sezonu 1 kırmızı, 6 sarı kartla tamamlayarak sarı-kırmızılı ekibin en hırçın ikinci futbolcusu oldu.

Galatasaray'ın en fazla süre alan oyuncularından birisi olan Selçuk İnan, bu sezon gördüğü kartlar nedeniyle 2 maç kaçırdı.

Sarı-kırmızılı forma altında bu sezonu 1 kırmızı, 5 sarı kartla kapatan Hakan Balta ise Felipe Melo ve Selçuk İnan'ı takip eden isim oldu. Galatasaray'da 5. kırmızı kartı ise devre arasında Beşiktaş'a kiralanan Dany Nounkeu aldı.

Takımın en çok süre alan oyuncusu Burak Yılmaz ise sezonu 3 sarı kartla tamamlayarak, en centilmen oyunculardan biri oldu.

Oyunculara göre sarı ve kırmızı kartlar

Galatasaray'da bu sezon forma giyen ve kart gören futbolculara göre kart türü ve sayısı şöyle:

Oyuncu Kırmızı Sarı

Felipe Melo 2 7
Selçuk İnan 1 6
Hakan Balta 1 5
Aurelien Chedjou - 6
Wesley Sneijder - 5
Sabri Sarıoğlu - 4
Didier Drogba - 4
Burak Yılmaz - 3
Semih Kaya - 3
Ceyhun Gülselam - 3
Fernando Muslera - 2
Umut Bulut - 2
Yekta Kurtuluş - 2
Alex Telles - 1
Aydın Yılmaz - 1
Emmanuel Eboue - 1
Eray İşcan - 1
Gökhan Zan - 1
Guillermo Burdisso - 1
Hamit Altıntop - 1
Lucas Ontivero - 1
Veysel Sarı - 1
Dany Nounkeu (Devre arasında ayrıldı) 1 -
Albert Riera (Devre arasında ayrıldı) - 2
Engin Baytar (Devre arasında ayrıldı) - 1

TOPLAM 5 64

AA