Passolig Kart sayısı 01 Temmuz 2015 tarihi itibariyle 1 milyon 193 bini aşarken, Passolig Kart Ligi’nin şampiyonu Galatasaray oldu. Galatasaray, kadın seyirci sayısında da zirvede yer aldı. Beşiktaş en fazla bilet satışı, Fenerbahçe ise en çok bilet transferi yapılan kulüp unvanını kazandı. Passolig Kart Ligi’nde Anadolu’nun lideri Torku Konyaspor, PTT 1. Lig’in şampiyonu Adana Demirspor oldu.

Türkiye’nin en ekonomik ve en özellikli spor, eğlence ve yaşam kartı Passolig Kart, futbolseverlerin heyecanla takip ettiği 2014-2015 futbol sezonunun ardından, ilgi çekici istatistiklerle Türkiye’nin Taraftar Haritası’nı çıkardı.

Modern, güvenli ve keyifli futbol izlemenin ayrıcalığını yaşatan Passolig Kart, henüz ilk sezonunu tamamlamasına rağmen 01 Temmuz 2015 tarihi itibariyle 1 milyon 193 bin 544 üye sayısına ulaşmayı başardı. Passolig Kart sahipleri arasında ilk sırayı Spor Toto Süper Lig’i şampiyon tamamlayan Galatasaray’ın taraftarları aldı. 253 bin 710 Sarı Kırmızılı taraftar, Passolig Kart Ligi’nin şampiyonu oldu. İkinci sırada 204 bin 728 kart ile Fenerbahçe, üçüncü sırada ise 174 bin 104 kart ile Beşiktaş yer aldı.

PTT 1. Lig’in Passolig Kart şampiyonu ise Adana Demirspor oldu. Passolig Kart alan taraftarların yüzde 60’ı internet, yüzde 40’ı stadyum gişelerinden başvuruda bulundu.

Statlardaki seyirci sayısı 2,5 milyonu geçti 

2014-2015 futbol sezonunda statlarda maç izleyen toplam seyirci sayısı 2 milyon 592 bin 980 oldu. Passolig’le seyirci rekoru ise şampiyonluk yolundaki son derbi olan ve 47 bin 310 kişinin izlediği Galatasaray-Beşiktaş maçında kırıldı. 649 bin 756 seyirci bu sezon stadyumda 1 defa maç izledi. 2014-2015 futbol sezonu boyunca Spor Toto Süper Lig ve PTT 1.Lig’in bütün resmi müsabakaları için 2 milyona yakın bilet satıldı.

Tribünler ikinci yarıda daha doluydu 
2014-2015 sezonunun ilk yarısında tribünlerde sistemin yeni olmasından kaynaklı seyirci azalması görülse de, ikinci yarıdaki ortalama bir önceki sezonunun ortalamasına ulaştı. Önümüzdeki sezon seyirci ortalamasının daha da yükselmesi bekleniyor. Beşiktaş en fazla bilet satan kulüp 
Beşiktaş, bilet satışında ilk sırada yer aldı.

Beşiktaş’ı yeni stadı ile Anadolu’nun lideri Torku Konyaspor takip etti. Torku Konyaspor’un seyirci sayısı geçen yıla oranla yüzde 50 arttı. Üçüncü sırada Galatasaray, dördüncü sırada Adana Demirspor, beşinci sırada Bursaspor var. En fazla bilet satılan lig maçı ise Beşiktaş-Trabzonspor mücadelesi oldu.

Passolig Kart’ın zirvesinde İstanbul var 
Passolig Kart satışının yüzde 34’ü İstanbul’da gerçekleşti. İkinci sırada Ankara, üçüncü sırada Konya var. Passolig Kart satışının yüzde 97,8’i Türk vatandaşlarına gerçekleştirilirken, Türkiye dışında en fazla kart alan ülke Almanya oldu. Türkiye dışında yaşayan taraftarlar en fazla Galatasaray’ın Passolig Kart’ını satın aldı.

En fazla kadın taraftar Galatasaray’ın 

Passolig Kart sahibi kadınlar sıralamasında birinciliği Galatasaray (26 bin 062) kazandı. İkinci sıradaki Fenerbahçe’nin 20 bin 933, üçüncü sıradaki Beşiktaş’ın 16 bin 613 Passolig Kart sahibi kadın taraftarı bulunuyor. Evli taraftar oranı en fazla olan takım Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, en az olan takım ise Bucaspor.

En genç taraftarlar Başakşehir’in 
En düşük yaş ortalamasına sahip takım 27,1 ile İstanbul Başakşehir oldu. En yüksek yaş ortalaması ünvanı ise 41,6 ile Altınordu’ya ait. 4 büyük takıma ait taraftar yaş ortalaması ise şöyle: Fenerbahçe (32,13), Galatasaray (30,30), Beşiktaş (30,76), Trabzonspor (31,60)

Türk futboluna en büyük altyapı ve sponsorluk yatırımı 
E-Bilet sistemi için Spor Toto Süper Lig ve PTT 1.Lig’teki bütün stadyumlara yapılan altyapı ve sponsorluk yatırımları, 100 milyon doları geçiyor. Bu tutar, bugüne kadar Türk futboluna yapılan en büyük ölçekli altyapı ve sponsorluk yatırımlarından birisi oldu. E-Bilet sistemi teknolojinin imkânlarıyla futbol seyircisini buluşturdu. Geçtiğimiz yıllardaki uzun gişe kuyrukları sona erdi. Bilet satışında “fırsat eşitliği”, “zaman kazanımı” ve “kolay erişebilirlik” oluştu. Taraftarlar ayrıca gidemeyecekleri maçın biletini Passolig kartı olan bir başka kişiye web üzerinden kolayca transfer edebiliyor. E-Bilet sistemiyle birlikte stadyum kapama cezası yerine tribün kapatma cezası uygulanmaya başlandı. İlerleyen dönemlerde cezalar bireyselleştirilerek şahsa uygulanacak. E-Bilet sistemi kulüpler için düzenli bir gelir kalemi yarattı. Kulüplerin gelirleri arttı.