Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, "ucuz çilek" peşinde olduğu ortaya çıktı. Terim'in son 1 yılda gelecek için umut veren tam 1000 futbolcuyu izlettiği öğrenildi. Terim'in bu oyunculardan bazılarını videolardan veya çıplak gözle şahsen izlediği kaydedildi.

Sarı-kırmızılı hocanın, yıldız adaylarını keşfedilmeden tespit ederek Galatasaray'a kazandırmak istediği vurgulandı. Cim-Bom'un sürekli transfer yapmak yerine kendi çileğini yetiştirmesini arzulayan Fatih Terim'in, beğenilen oyuncularla ilgili çalışma yaptırdığı ifade edildi.

Galatasaray futbol takımındaki yaş ortalamasının yükselmesini de dikkate aldığı öğrenilen Fatih Terim'in her sezon 1-2 genç oyuncuyu takıma kazandırmayı düşündüğü belirtildi. Terim böylece 3-4 sezon içinde hem yıldız adaylarını yüksek bonservis ücreti ödemeden takıma kazandırmak hem de takımın yaş ortalamasını düşürmenin hesaplarını yapıyor.

Transferi düşünülen yıldız futbolcular için, "çilek" benzetmesi yapan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın da bu projeye destek verdiği öğrenildi. Hatırlanacağı gibi Fatih Terim, Başkan Aysal'ın yaptığı yakıştırmanın hatırlatılması üzerine "Florya'da kendi çileklerimizi yetiştirmeliyiz" yorumunu yapmıştı.

BAŞKAN TELEFONDA

Fatih Terim antrenmanın ardından 10 dakika kadar telefonla bir görüşme gerçekleştirdi. Tecrübeli hocanın, Başkan Ünal Aysal ile konuştuğu ve Felipe Melo Nerobet başta olmak üzere son gelişmeler hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Milliyet