HAMZA HAMZAOĞLU KİMDİR?

15 Ocak 1970′de Gümülcine’de doğdum. Ancak filmlerde görülebilecek şekilde, bir gece vakti ailemle sınırı gizlice geçerek Türkiye’ye sığındığımızda, yedi yaşındaydım.

Akrabalarımız ve bizden önce Gümülcine’den gelen komşularımızın yaşadığı İzmir’e yerleştik. Futbola 1988 yılında burada başladım. Okul yıllarında minik, yıldız ve genç takımın formasını başarıyla giymeme rağmen, henüz nüfus cüzdanım olmadığı için lisans sahibi olamadım. Bu yüzden yaş grubumun en iyilerinden olmakla birlikte, resmi maçlarda forma giyemedim. 1991’de İzmirspor’dan Galatasaray’a transfer oldum. 1993 ve 1994 yıllarında Galatasaray’da şampiyonluk sevinçleri yaşadım.

Galatasaray’dan İstanbulspor’a transfer olduğum sene 1996 idi. 4 yıl burada oynadıktan sonra, 2000’de, 2. Lig’de mücadele eden Siirt Jetpaspor’a geçtim. Sezon sonunda arkadaşlarımla birlikte, Süper Lig’e çıkmanın haklı gururunu yaşadık. Bir sene de, Süper Lig’de mücadele eden Yimpaş Yozgatspor’un formasını giydim. 2002-2003 sezonundaysa, Konyaspor’u süper lige çıkaran kadronun kaptanıydım. Bu başarının ardından bir yıl da, Galatasaray’ın pilot takımı Beylerbeyi’nde oynadım.

Burada aktif futbol hayatımı noktaladıktan sonra, İstanbulspor’da oynarken teknik direktörlüğümü yapan ve çok değer verdiğim Saffet Susiç’in yardımcılığını yapmaya başladım. Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Ankaraspor’da Susiç’le çalışarak büyük deneyim kazandım. İlk teknik direktörlük tecrübemi Malatyaspor’da yaşadım.

Eyüpspor ve Denizlispor’u çalıştırdıktan sonra, 2010-2011 sezonunun bitimine on hafta kala Akhisar Belediyespor’da göreve başladım. 2011-2012 sezonunda şampiyon yaparak, çalışma ortamını çok beğendiğim bu takımı, tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkarmak ekibimle birlikte bana nasip oldu. Ben Hamza Hamzaoğlu; futbolun hayatımda nasıl bir yer tuttuğu ortada…

Onun da ötesini geçenlerse; eşim Nergis, kızım Buse ve oğlum Ahmet Efe…