Fenerbahçe derbisi öncesinde Younes Belhanda’dan sürpriz bir teklif geldi. Faslı oyuncu Cuma günü sabah namazını Eyüp Sultan'da kılmayı, ardından da kurban kesmeyi teklif etti. Belhanda’nın ve Feghouli dahil bazı Türk ve yabancı oyuncuların Cuma günü Eyüp Sultan'a giderek dini vecibelerini yerine getirecekleri bildirildi.

Fenerbahçe'de ise Başkan Aziz Yıldırım'ın her derbi öncesinde Eyüp Sultan'a yardımcılarını göndererek adak adadığı biliniyor.

Fernando ve Denayer yüzde 100 hazır

Derbi öncesi Fatih Terim’e Jason Denayer ve Fernando'dan iyi haber geldi. Şans vermesi durumunda her iki oyuncunun da yüzde 100 oynayacak olması tecrübeki teknik adamın elini güçlendirdi. Terim’in eksikleri ise sarı kart cezalısı Mariano ile tedavisine devam edilen Eren Derdiyok.

Galatasaray'dan sessizlik kararı çıktı

Derbi öncesinde Galatasaray cephesinden beklenen karar çıktı. Teknik direktör Fatih Terim ve Abdurrahim Albayrak ortak bir karar aldı. Başkan Mustafa Cengiz de onayladı. Buna göre derbiye kadar Fenerbahçe ile söz düellosuna girilmeyecek. Sessizliğin korunarak tamamen maça konsantre olacak.

Selçuk İnan: Başkan'ın prim açıklamaması sorun değil

Fenerbahçe derbisi öncesinde Başkan Mustafa Cengiz’in prim açıklamama kararı alması futbolcuları şaşırttı. İlk yarıda oynanan derbi öncesinde Dursun Özbek galibiyet primi açıklamış hatta oldukça coşkulu da bir konuşma yapmıştı. Selçuk forma giydiği yıllar içinde ilk kez bir Başkan'ın prim açıklamadığını açıkladı. Bunu yönetimin "totemi" olarak değerlendirdi. Kazanmaları durumunda Abdürrahim Albayrak’ın buna kayıtsız kalamayacaklarını ve prim vereceğini iddia etti.