Sezon başında Goran Pandev ile beraber Napoli'den Galatasaray'a gelen Blerim Dzemaili, sezon başında şans bulsa da Prandelli'nin gidişi ve Hamzaoğlu'nun gelişi ile beraber şans bulamamaya başladı.

Serie A ekibi Napoli'den 2 milyon 350 bin euro bonservis bedeli ile Galatasaray'a transfer edilen ve Galatasaray'dan bu sezon yıllık 2 milyon 400 bin euro ücret alan Dzemaili, Süper Lig'de 2. haftadan itibaren tam 8 hafta üst üste forma şansı bulmuştu. Daha sonra sakatlık sebebi ile takımdan uzak kalan Dzemaili, bir kez daha formayı kapmakta zorlandı ve adım adım ayrılığa yaklaştı. 

Genoa ve Fiorentina gibi takımların ilgisinin olduğu Dzemaili için İtalyan basını yeni bir haber ortaya attı. Buna göre, sezon sonunda orta sahadan Alberto Aquilani ve David Pizarro'nun takımdan ayrılmasının beklendiği Fiorentina, Arnavut asıllı İsviçreli oyuncuyu kadrosunda görmek istiyor. Ve gözden çıkardıkları bonservis bedeli ise 3 milyon euro. Galatasaray'ın da 3 milyon euro gibi bir teklife evet diyeceği iddia ediliyor.

Bu sezon Galatasaray'da 20 maçta forma giyip 1232 dakika şans bulan Dzemaili 1 gol 2 asist ile oynadı.