Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Lokomotiv Moskova'yı 3-0 mağlup ederken oynadığı futbolla karşılaşmaya damga vuran isim Garry Rodrigues oldu. Yazarlar, Rodrigues'in performansını analiz etti.

KOLAY YETİŞMİYOR(LEVENT TÜZEMEN)

Rodrigues'e geçen sezondan beri İngiltere kulüplerinin ilgisi var. Dünya futbolunda son yıllarda hızlı kanat oyuncusu kolay kolay yetişmiyor. Rodrigues, Fatih Terim sayesinde çok hızlı bir gelişim gösterip özgüven kazandı.

20 MİLYON EUROYA GİDER

Galatasaray'ın en önemli silahı olacaktır. Rodrigues, bu formunu ve golcülüğünü sürdürürse 20 milyon Euro'ya kadar alıcı bulur. Bir oyuncunun yükselişinde teknik adamların payı her zaman büyük olur. Terim'in özel ilgisi Rodrigues'i hızla zirveye taşıyor.

İLK SEYRETTİĞİM ZAMAN...(ÖMER ÜRÜNDÜL)

Ben Garry Rodrigues'i ilk seyrettiğim zamandan beri beğeniyorum. Günümüz futbolunun önemli özelliklerden biri olan çabukluk ve adam eksiltme yeteneklerine sahip.

TOPA ÇOK İYİ VURUYOR

Rodrigues hızını ve çabukluğunu geniş alanda kullanmayı bildiği gibi dar alanda da çalım atabiliyor ve topa da çok iyi vuruyor. Üstelik yaş olarak da genç bir oyuncu. En beğendiğim özelliklerinden biri de ceza sahası çevresinde topları çok iyi kullanabilmesi.

SENEDİ OLACAK(GÜRCAN BİLGİÇ)

Sezon başında değerini bulamadı, yüksek bonservis ödeyecek bir kulüp Süper Lig performansını kayda değer görmüyor. Bu nedenle Şampiyonlar Ligi performansı Rodrigues'in kendisini aynı zamanda futbol piyasasına kanıtlama senedi de olacak.

CENK TOSUN ÖRNEĞİ

Bu maçlarda atacağı goller veya yapacağı asistler ona talip olan kulüpler için referanstır. Eğer G.Saray bu nedenle satmamışsa doğru bir iş yapmıştır. Cenk Tosun örneği önümüzde.

BÜYÜK KATKISI VAR(İSKENDER GÜNEN)

Geldiği ilk günden beri gelişim içerisinde olan bir isim. Sürati ve çabukluğu ile takımına büyük katkılar yaptığı bir gerçek. Her geçen gün artan performansı ile daha üst düzey konuma gelebilmesi olası.

BÜYÜK BİR KAZANÇ

Daha önceki yıllarda ceza sahası içerisinde topla buluştuğunda gerekli yeterliliği olmayan oyuncu, bugün büyük bir gelişim göstererek sonucu değiştiren bir futbolcu haline geldi. Galatasaray için büyük bir kazanç. Rodrigues ile ilgili kararı, o zamanki şartlar dahilinde kulübü verecektir.